Vi använder cookies   Läs mer

 

 

FILMSTUDION VÅREN 2023

Torsdagar 19:00 på Folken

I höst visar vi en serie med tio filmer.

Vid köp av medlemskort (250 kr) blir man berättigad till att se alla tio filmer.

 

Försäljning av medlemskort startar 12/1-2022

Betalning sker via länken:
https://filmlistan.filmstudio.se/studio/oernskoeldsvik/biljetter
OBS VIKTIGT! Om du betalar med swish

så se till att gå tillbaka till köpsidan så att det kommer upp ”tack för din betalning”.

Ungdomsbiljett: 150 kr. (födda 2002 eller senare).

Tyvärr så fungerar det inte ännu att ha två olika priser för biljetterna.

De som vill köpa ungdomsbiljett får där för denna säsong betala 250 kr.

Vid första visningen pratar man med oss i styrelsen så betalar vi tillbaka 100 kr.

Även i höst ordnar vi ”Filmsnack med snacks” vid två tillfällen – 23/2

efter filmen Grandmother och 16/3 efter filmen Rose.

Tanken är att du ska få möjlighet att stanna kvar en

stund efter filmen och prata med andra, diskutera,

fundera och resonera kring innehåll och känslor.

Vi bjuder på förfriskningar och tilltugg och ser fram emot trevliga stunder tillsammans.

Välkomna!                                                        
                                                                                                                         

 26 Januari
En officer och spion

1894 skakas Frankrike av en av historiens största rättsskandaler då den judiske kaptenen Alfred Dreyfus döms mot sitt nekande för spioneri och landsförräderi. Efter att Dreyfus deporterats till den ökända Djävulsön för att avtjäna sittlivstidsstraff börjar officeren Georges Picquart nysta i fallet och kommer en fruktansvärd komplott på spåren.
 2 Februari
Ali & Ava

Av helt olika skäl är de båda ensamma, Ali och Ava, när de möts tack vare den gemensamma omsorgen om ett litet barn i grannskapet. Gnistor slår om den nyfunna relationen, tills det förflutna hinner ikapp dem. Clio Barnard har hämtat inspiration från verkliga möten i skapandet av det här varma kärleksdramat, om två förlorade själar som finner varandra.
  9 Februari
Skolan vid världens ände

Detta är berättelse om Ugyen Dorji, en ung lärare som drömmer om att bli popsångare och ägnar mer tid åt att vara ute och festa på stadens krogar än att sköta sitt jobb. Skolledningen tröttnar på honom och ger honom ett ultimatum – ta jobb som lärare i Lunana, annars åker du ut!

 16 Februari
Ran

I 1500-talets Japan är Hidetora Ichimonji en av de mäktigaste klanledarna. En position han nått genom plundringar och mord. Nu är han gammal och lämnar över makten till sina söner Taro, Jiro och Sabura. Därmed hoppas han få slut på våldet. Men istället blir det precis tvärtom… Kurosawas storslagna film, byggd på Shakespeares Kung Lear, blev belönad med en Oscar för bästa kostym och nominerad till ytterligare tre (regi, foto, scenografi).
  23 Februari
Grandmother

När Sam, en självdestruktiv tonåring, återvänder hem från internatskolan upptäcker han att hans gin-indränkta farmor har flyttat in. Båda är viljestarka och de blir osams allt som oftast. Men deras strider och galna äventyr gör att han kan omfamna livet igen, och hon kan möta sin egen dödlighet.
 2 Mars
Kupé nr. 6

Finska Laura pluggar arkeologi i Moskva och bestämmer sig för att bege sig till Murmansk för att äntligen få se de unika hällristningar hon så länge varit besatt av. Hon kysser sin flickvän adjö och hoppar på tåget. I tågkupén möter hon en fåordig vodkahalsande ryss. Inte precis kärlek vid första ögonkastet, men som gjort för en trevande och otippad vänskap.
  9 Mars
Playground

Sjuåriga Nora slits motvilligt ur sin pappas famn vid grindarna till skolan där hon nu ska börja. Vilsen och rädd söker hon sig till sin äldre bror Abel, men han knuffar bort henne. Kameran är fixerad vid Nora som snabbt måste lära sig skolgårdens sociala koder. Till en början går det relativt bra, men när hon ser Abel råka ila ut tvingas hon börja navigera efter en moralisk kompass som aldrig tidigare prövats. I periferin anas en och annan vuxen men nere i Noras ögonhöjd är det barnens granithårda spelregler som gäller.
 16 Mars
Rose

Hösten 1997 rullar en turistbuss ut från Ålborg mot Paris med Inger, hennes syster Ellen och svågern Vagn ombord. Knappt har bussen nått motorvägen förrän Inger högljutt ger sig till känna inför övriga deltagare. Eller exakt… hon och ”Rose”, Ingers andra personlighet. Upplysta om Ingers svåra kamp mot psykisk ohälsa reagerar vissa med avsmak. Hela gruppen dras in i Ingers öden och missöden och situationen ställs på sin spets i Paris. Här visar det sig att Inger har en dold agenda, vars eventuella facit kan vara förklaringen till att hon blivit den hon är. 
 23 Mars
Den blinda mannen ville se Titanic

Alla längtar efter kärlek - så även Jaakko som är rullstolsbunden. Jaakko (Petri Poikolainen) har aldrig träffat sin kärlek Sirpa ansikte mot ansikte, men per telefon träffas de många timmar dagligen. När Jaakko får höra att Sirpa är svårt sjuk bestämmer han sig för att resa till henne.
 30 Mars
Boy From Heaven
 
Fiskarpojken Adam erbjuds den nästan ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azharuniversitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen. Kort efter hans ankomst till Kairo avlider universitetets överhuvud, Shejk Al-Azhar hastigt och Adam kastas ofrivilligt in i in brutal maktkamp mellan den religiösa och politiska eliten i dagens Egypten.