Vi använder cookies   Läs mer

 

 

FILMSTUDION VÅREN 2022

Torsdagar 19:00 på Folkan

SLUTSÅLT VT 2022

 
Nu har vi sålt slut på de 150 medlemskort vi lagt ut till försäljning och kan tyvärr inte sälja fler på grund av de rådande omständigheterna. Ifall restriktionerna förändras under säsongen håller vi öppet för att kunna lägga ut fler medlemskort till försäljning. Information om detta kommer på hemsidan och på vår facebooksida om det blir aktuellt.
Ett tips för senare i vår är att vi planerar att ha en filmdag i Gideå 9/4. Mer information om den kommer senare.


Våren 2022
I vår har vi beslutat att köra en serie med tio filmer. Vid köp av medlemskort (250 kr) blir man berättigad till att se alla tio filmer.
På grund av de restriktioner som gäller så kommer det att krävas VACCINATIONSBEVIS för att komma in på visningarna. Vi säljer dessutom endast 150 medlemskort så att det går att hålla avstånd mellan sällskap i salongen.
Ifall restriktionerna förändras under säsongen håller vi öppet för att kunna lägga ut fler medlemskort till försäljning. Information om detta kommer på hemsidan och på vår facebooksida om det blir aktuellt.

REGLER:
Godkänt VACCINATIONSBEVIS och ID-kort krävs vid varje visning för att komma in i salongen. Har man glömt ta med detta blir man tyvärr inte insläppt enligt de regler som nu gäller.


Försök att komma i god tid så att vi kan undvika trängsel i foajén.


Håll avstång mellan sällskap i salongen, max 8 personer per sällskap.


Stanna hemma om du känner symptom.


Betalning sker via länken:  


https://filmlistan.filmstudio.se/studio/oernskoeldsvik/biljetter


Om man har registrerat sig på sidan (t.ex. vid köp av medlemskort för hösten)  ska man inte fylla i uppgifterna igen. Detta gäller även om man registrerat sig och sedan avbrutit köpet. På registreringssidan finns en länk "logga in" som man trycker på. Då får man sedan logga in med telefonnummer eller mailadress samt tidigare valt lösenord. Därefter går det att köpa kort.
OBS VIKTIGT! Om du betalar med swish så se till att gå tillbaka till köpsidan så att det kommer upp "tack för din betalning".
Ifall du inte får bekräftelse så hör av dig så vi kan kolla upp det!
Man köper för en person i taget. Man fyller i sina uppgifter om det inte redan är gjort. Därefter väljer man "Serie 1 - VT22" och betalar med swish eller bankkort. Vänta sedan till det står att köpet gått igenom. En bekräftelse skickas sedan ut.
Se till att fylla i både för- och efternamn för att underlätta för oss vid uthämtning av medlemskortet vid första visningen på Folkan.
Ifall det inte fungerar att betala så kan det vara värt att prova med en annan webläsare, om du testat på telefon eller platta så prova gärna på dator. Om ingen bekräftelse dyker upp kan det vara bra att först kontrollera om betalningen gått iväg från det egna kontot. Kontakta oss via formuläret på hemsidans kontaktsida om det blir problem.
Ungdomsbiljett: 150 kr. Tyvärr så fungerar det inte ännu att ha två olika priser för biljetterna. De som vill köpa ungdomsbiljett får därför denna säsong betala 250 kr. Vid första visningen pratar man med oss i styrelsen så betalar vi tillbaka 100 kr.
Ifall det är funderingar eller om du har problem att få till betalningen så skriv ett meddelande på kontaktsidan här på hemsidan så svarar vi så fort vi kan.
Välkomna!  

 

 27 Januari

The Father
Anthony närmar sig de 80 men i hans ögon finns ingen anledning till oro, han har det bra i sin bekväma våning. Hans dotter Anne ser dock hur han försvinner in i in egen värld av minnen och föreställningar. The Father är en rörande och ögonöppnande som inte liknar någon annan, med Oscarvinnarna Anthony Hopkins och Olivia Colman i huvudrollerna. The Father belönades med två Oscarstatyetter, för Bästa manliga huvudroll (Anthony Hopkins) och Bästa manus efter förlaga (Florian Zeller baserat på hans eget originalmanus).
3 Februari

Tigrar
För Martin har det aldrig funnits några alternativ. Han ska bli fotbollsproffs till varje pris. När han säljs till en italiensk storklubb är han uppfylld av att vinna. Men drömmen förvandlas snabbt till en iskall mardröm. Ensam i ett nytt land, omgiven av stenhård konkurrens där hans lagkamrater vill se honom misslyckas handlar det inte längre om vinst och förlust. Det handlar om liv eller död i en värld där allt och alla kan köpas för pengar.
 10 Februari

Corpus Christi

Daniel genomgår ett andligt uppvaknande under tiden som han avtjänar ett straff på en ungdomsanstalt, men hans kriminella bakgrund hindrar honom från att bli präst. Efter frigivningen flyttar han till en liten by där han strax efter ankomsten drar en vit lögn om att han är präst, vilket leder till att han snabbt blir bygdens spirituella auktoritet. Byn bär på ett kollektivt sår och Daniel tar på sig uppgiften att läka det. Plötsligt får hans liv mening! Men hans förflutna, och det överhängande hotet om att sanningen snart ska uppdagas, gör att han samtidigt utkämpar en gastkramande inre kamp mellan det sakrala och profana.
 17 Februari

The Sisters Brothers

Året är 1851, bröderna Charlie och Eli Sisters är ökända revolvermän, pojkar som vuxit till män i en hård, fientlig värld. Blodet på deras händer kommer från både skurkar och oskyldiga. Eli den äldre av dem, är tillbakadragen och drömmer om ett annat normalt liv. Charlie är mer utlevande och tänker inte på framtiden alls. Tillsammans ger de sig ut på en resa som sätter både vänskap och familjeband på hårda prov. En resa som tvingar dem att återupptäcka de sista spåren av mänsklighet hos sig själva.
 24 Februari

Barnmorskan (Kätilö)

Det är 1944, och kriget härjar i Finland. Barnmorskan Helena bor i finska Petsamo och saknar bort från den lilla byn och de vidskepliga människorna. Hennes räddning kommer klädd i en grå uniform. Från den Helena ser den unge tyskfinske SS-officeren Johannes är en sak klar – hon älskar honom. Helena tar ett jobb på ett krigsfångeläger i Titovka bara för att vara nära Johannes. För Johannes är hon en naturkraft, inte den skelögda barnmorskan som alla andra ser. Men kriget finns inte endast omkring dem också inom dem. Åren i militären har lämnat djupa sår i Johannes, och mardrömmar från förr håller honom vaken om nätterna. Mitt i all förstörelse återstår en fråga – vad är de beredda att göra för kärleken? Barnmorskan är en stark skildring av krigstiden, men framför allt är det en passionerad berättelse om kärlek som helar och förenar två människor när världen går sönder.
 3 Mars

Unga kvinnor

Jo March reflekterar över sitt liv och berättar historien om March-systrarna, fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor. En berättelse som är både tidlös och modern. Greta Gerwigs filmatisering är baserad på den klassiska bok och andra texter av Louisa May Alcott och är Oscarnominerad för bl a Bästa film, Bästa kvnnliga huvudroll, Bästa kvnnliga biroll och och Bästa manus baserad på annan förlaga,
 10 Mars

Charlatan

Baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor. En livshistoria som utspelar sig under Europas krigstid och efter krigstid om en man som med hjälp av sig intuition och god kännedom om växtriket hjälpte både fattiga människor och inflytelserika politiska figurer. I takt med att Mikolášek blir mer framgångsrik och uppmärksammad för sina förmågor börjar både den nazistiska och kommunistiska regimen fatta intresse för den okonventionella helaren och hansätts under prövningar av de totalitära statsmakterna.
 17 Mars

Monos

På en avlägsen bergstopp i Colombia, har en grupp barnsoldater en mission: att se till att Doctora, en kidnappad amerikansk kvinna överlever. Patagrande (Storfot), Rambo, Boom Boom, Pitufo (Smurfen), Leidi (Lady), Sueca (svenskan), Lobo (vargen) och Perro (hunden) är både fria och fängslade på samma gång. Barnsoldaterna utforskar sina egna gränser i en thriller som beskrivits som en blandning av Apocalypse now, Flugornas herre och Beasts of the Southern Wild. Filmen vann juryns specialpris i Sundance 2019.
 24 Mars

Minari

Jacob och Monica lämnade Korea för möjligheternas land USA, och har tillbringat några motiga år i Kalifornien där barnen Anne och David tillkommit nu går familjens flyttlass till Arkansas landsbygd, där Jacob vill försöka sig på att odla koreanska grönsaker. Monica gillar inte sin nya tillvaro i en sliten gammal villavagn, och ser fram emot att hennes mamma Soonja snart ska komma från Korea för att bo hos dem och hjälpa till med barnen. Det visar sig att rappkäftade Soonja med sina egenheter ibland är till mer besvär än hjälp, och sjuårige David tycker ofta mormor är pinsamt koreansk.
 31 Mars

Knives Out

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc. Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingar Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen on Harlans allt för tidiga död.