Vi använder cookies   Läs mer

 

Örnsköldsviks filmstudio Hösten 2018

 

 

Torsdagar 19:00 på Folken, förutom de två sista filmerna om visas en lördag 14:00 och 16:30

 

För att minska hanteringen av kontanter ser vi helst att ni betalar in medlemsavgiften direkt till Örnsköldsviks Filmstudios plusgiro.

 

Medlemsavgiften kan betalas in under perioden 1 september 2018 till 17 september 2018. Medlemskortet hämtas ut i samband med att filmerna visas. Eventuella återstående medlemskort säljs i samband med filmvisningarna.

 

Eftersom vi har begränsat antal platser (och därmed medlemskort) så är det först till kvarn som gäller. Skulle det ta slut på medlemskort återbetalas avgiften.

 

VIKTIGT! Vi kommer lägga ut information på hemsidan ifall medlemskorten är slutsålda så kolla där innan du gör din inbetalning (www.ornskoldsviksfilmstudio.se). På hemsidan hittar du även kontaktinformation.

 

Plusgiro: 58 36 70-5

  Pris: 250 kr/vuxen; 150 kr/ungdom (födda 1998 eller senare)

  Period för inbetalning: 1/9-2018 till 17/9-2018 (därefter endast

  Kontant betalning vid visningarna)

 

   VIKTIGT! Märk betalningen med: Telefonnummer och namn för

  alla personer som inbetalning gäller för så att vi kan identifiera vilka

  som ska hämta ut medlemskortet.

 

 

 

  

20 September

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Frustrerad över den lokala polisens brist på framsteg i att hitta hennes dotters mördare, tar Mildred Hayes saken i egna händer för att hitta de ansvariga som utfört det brutala mordet några månader tidigare. Hon ställer stadens högt aktade polischef mot väggen på ett kontroversiellt sätt, genom att sätta upp stora reklamskyltar med ett budskap direkt riktat mot honom. När andreofficer Dixon blir involverad i utredningen förvärras situationen och det blir en kamp mellan Mildred och den lokala polisen i Ebbing.


 
 

27 September

 

Phantom Thread

”Phantom Thread” utspelar sig i 1950-talets London, där den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans syster står i den brittiska modescenens centrum. De klär kungligheter, filmstjärnor och societetslejon. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, men en dag möter han den unga och viljestaka Alma som blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

 
 

4 Oktober

 

En fantastisk kvinna

Marina, en ung transkvinna i Santiago de Chile jobbar som servitör, men hyser sångambitioner. Hon har en relation med Orlando, en betydligt äldre man som plötsligt går bort efter att de har friat Marinas födelsedag. Istället för att få sörja sin älskare behöver Marina kämpa för sin rätt att vara sig själv, både mot myndigheterna och Orlandos familj som inte kan acceptera henne.

 
 

11 Oktober

 

I am not a witch

9-åriga Shula anklagas för häxeri och tvingas välja mellan att förvandlas till en get eller att skickas i häxläger. Hon väljer det senare. Walesisk-zambiska Rungano Nyonis extraordinära långfilmsdebut tarsig an så väl zambisk tradition som västerländsk exotifiering med en god portion humor och skärpa.

 
 

18 Oktober

 

Dancer (ÅRSMÖTE)

Sergei Polunin är British Royal Ballets yngsta elev någonsin och har tagit världen med storm. Denna ikoniska rebell och luftburna ängel har hjälpt till att förändra och nyskapa baletten både som concept och konstform. Men hans liv är inte bara fyllt av framgång och lycka. Men vid 25 bestämmer han sig för att avbryta allt och lämna dansen. Han tweeter om droger och vilda fester och pratar om att istället börja jobba på sin samägda tatueringsstudio, vilket leder till att brittisk media kallar honom för “the bad boy of ballet”.

 
 

25 Oktober

 

Faces, Places

Dokumentär. Två syskonsjälar gör en gemensam resa genom den franska landsbygden för att skildra människors liv och öden med hjälp av en mobil fotoautomat.

 
 

1 November

 

M

Lila och Mo möts vid en busshållplats, hon har ett förlamande talfel och han är sprudlande och pratsam. Lila förbereder sig för sitt examensprov och Mo försörjer sig genom illegala bilrace. De är varandras motsatser och motsatser dras till varandra – förälskelsen är ett faktum. Men Mo bär på en hemlighet som tynger honom.

 
 

8 November

 

Tully

Trebarnsmamman Marlos liv består av ständig brist på sömn, vardagstjafs, blöjbyten och amning. Barnens pappa Drew märker inte ens att familjens behov helt tagit över Marlos liv. Hennes bror är mer uppmärksam och erbjuder sig att betala för en nattnanny. Marlo tvekar först inför unga Tully, men överrumplas snabbt av hennes energi och livsaptit. Det dröjer inte länge förrän de två är oskiljaktiga, samtidigt som Marlo försöker få grepp om vem Tully egentligen är.

 
 

22 November

 

Call Me By Your Name

I Italien sommaren 1983 blir en ung amerikansk-italienare förälskad i en amerikansk student som kommer för att studera och bo hos hans familj. Tillsammans upplever de en oförglömlig sommar – full av musik, mat och kärlek – som för evigt kommer att förändra dem.

 
 

29 November

 

Insyriated (ej bekräftad ännu från filmbolaget)

Philippe Van Leeuws drama skildrar civilbefolkningens liv i krigets Damaskus. Matriarken Oum Yazan gör allt för att skydda sin familj och sina grannar i hennes lägenhet. En brutal händelse inträffar som hon måste hålla hemlig för de övriga, och när två män bryter sig in i lägenheten eskalerar paniken.