Vi använder cookies   Läs mer

 

Örnsköldsviks filmstudio Hösten 2017

 

 Torsdagar 19:00 på Folken

 


För att minska hanteringen av kontanter ser vi helst att ni betalar in medlemsavgiften direkt till Örnsköldsviks Filmstudios plusgiro.

 

Medlemsavgiften kan betalas in under perioden 1 september 2017 till 18 september 2017. Medlemskortet hämtas ut i samband med att filmerna visas. Eventuella återstående medlemskort säljs i samband med filmvisningarna.

 

Eftersom vi har begränsat antal platser (och därmed medlemskort) så är det först till kvarn som gäller. Skulle det ta slut på medlemskort återbetalas avgiften.

 

VIKTIGT! Vi kommer lägga ut information på hemsidan ifall medlemskorten är slutsålda så kolla där innan du gör din inbetalning (www.ornskoldsviksfilmstudio.se). På hemsidan hittar du även kontaktinformation.

 För mer information om Örnsköldsviks filmstudio:


Görel Brattström, ordförande
Telefon: 0660-37 55 08/070-369 14 60

Daniel Viström Telefon: 070-565 09 08

http://www.ornskoldsviksfilmstudio.se/

 

 

  

 21 September

 

Sameblod

Elle Marja går på samisk internatskola med sin lillasyster och Hon ska snart ta över som renskötare. samtidigt drömmer hon om ett annat liv, långt bort från bybornas blickar och skolans regler och kolttvång. Allt faller samman rasbiologiska undersökningarna som hålls på skolan och Elle Marja bestämmer sig för att lämna allt och bli svensk och rymmer till Uppsala – men att byta liv visar sig vara mycket svårare än hon trodde.

 
 
 

28 September

 

The salesman

Emad och Rana tvingas lämna sin då ett renoveringsarbete i en närliggande byggnad äventyrar deras säkerhet. De flyttar in i en tillfällig lägenhet i Teherans centrala delar. En incident knyten till lägenhetens förra ägare kommer dramatiskt att förändra det unga parets liv.

 
 

5 Oktober

 

Citizen Schein

Dokumentär. Harry Schein – ett ensamkommande judiskt flyktingbarn – var en udda fågel i den svenska offentligenheten en kulturpolitisk visionär, en av den svenska efterkrigstidens mest inflytelserika kultur- och mediepersonlingheter. Hans livshistoria kunde varit hämtad från en Hollywoodfilm. Citizen Schein är berättelsen om en flykting som aldrig korsar sina spår. En film om makt, manlighet och myter.

 
 
 

12 Oktober

 

Frantz

Anna Hoffmeister, en ung tyska, har blivit änka sedan hennes man, Frantz, dödats i striden mot Frankrike under första världskriget. När den mystiske fransmannen Adrien en dag lägger blommor på Frantz grav blir det upptakten till en stark berättelse om kärlek sorg och hat mellan tyskar och fransmän.

 
 
 

19 Oktober

 

Vad döljer du för mig?

(ÅRSMÖTE)

En varm sommarkväll samlas ett antal par och singlar för att avnjuta en god middag tillsammans. De har känt varandra i årtal och borde veta det mesta om varandra. Men gör de verkligen det? Plötsligt får en av dem idén att testaupp ett socialt experiment. De ska lägga upp sina mobiltelefoner på bordet, varefter alla får ta del av samtliga samtal och sms som dyker upp under kvällen! Efter livliga diskussioner går slutligen alla med på att delta i leken, som snart visar sig bli en vådlig rysk roulette med deras egna hemligheter som högsta insatts. Det blir en kväll som ingen av dem någonsin kommer att glömma.

 
 
 

26 Oktober

 

Heartstone

En lika vacker som brutal uppväxtskildring från en avlägsen isländsk fiskeby. Tonårspojkarna Thor och Christian har känt varandra hela livet. Under en omvälvande sommar försök en av den vinna en flickas hjärta, medan den andra upptäcker nya känslor för sin bästa vän. Ett innerligt och avväpnade drama om att växa upp, komma ut och bryta samman.

 
 
 

2 November

 

Dolda tillgångar

Dolda tillgångar är berättelsen om tre briljanta kvinnor som jobbade för , sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.

 
 
 

9 November

 

Kungens val

Den norske kungen leker med sina barnbarn i april 1940. Då får han och regeringen veta att Hitlers tyska armé är på väg att invadera landet. Hur ska Norge reagera? Å ena sidan kungen och kronprinsen, som har åsikter om vad som bör göras, å andra sidan de handlingsförlamade politikerna. Snart står kungen i centrum. Strida? Kapitulera? Fly?

 
 
 

16 November

 

Efter stormen

Shinoda Ryotas dagar som prisbelönad författare är långt borta, nu försörjer han sig som privatdetektiv och slösar bort det mesta han tjänar på spel. Han kämpar för att återknyta kontakten med sin son, problemet är att varken hans mor eller ex-fru litar på honom längre. Men en stormig sommarnatt får Ryota chansen att visa att han för en gångs skull menar allvar.

 
 
 

23 November

 

Manchester by the Sea

Lee Chandler arbetar som fastighetsskötare i ett vintrigt Boston, där han sköter sitt och håller sig för sig själv i sin källarhåla. Ibland hamnar han i barsslagsmål när någon tittar snett på honom, annars är han surmulet uttryckslös. Så drabbas hans äldre bror av hjärtinfarkt. När Lee hinner hem till Manchester vid havet, en dryg timme österut, är det redan för sent. Ett annat livunder andra förutsättningar och något ännu sorgligare än en broders död anas i de tillbakablickar som plötsligt, utan förvarning, bryter in i berättelsen.

 
 
 

30 November

 

Känslan av ett slut

Tony Webster, en medelålders man, ställs inför ett förflutet han inte funderat så mycket över. Inte förrän nu. Tony var övertygad om att han lämnat allt det gamla bakom sig när han skapade sitt nya liv: en karriär som tryggar pensionen och en god relation med sin före detta fru och dotter. Men när han får ett mystiskt arv tvingas han omvärdera sin uppfattning om såväl sin egen person som sin plats i världen.