Vi använder cookies   Läs mer

 

 

FILMSTUDION HÖSTEN 2022

Torsdagar 19:00 på Folken

I höst visar vi en serie med tio filmer. Vid köp av medlemskort (250 kr) blir man berättigad till att se alla tio filmer.

Försäljning av medlemskort startar 1/9-2022

Betalning sker via länken:
https://filmlistan.filmstudio.se/studio/oernskoeldsvik/biljetter
OBS VIKTIGT! Om du betalar med swish så se till att gå tillbaka till köpsidan så att det kommer upp ”tack för din betalning”.

Ungdomsbiljett: 150 kr. (födda 2002 eller senare). Tyvärr så fungerar det inte ännu att ha två olika priser för biljetterna. De som vill köpa ungdomsbiljett får där för denna säsong betala 250 kr. Vid första visningen pratar man med oss i styrelsen så betalar vi tillbaka 100 kr.

Välkomna!                                                        
                                                                                                                         

 22 September

Belfast
I händelsernas centrum står Buddy, en ung pojke som närmar sig tonåren. Buddys liv är fyllt av famlijekärlek, lekfullhet och blomstrande romantik. Men då hans älskade hemstad drabbas av allt större oroligheter, står hans familj inför ett viktigt val. Ska de hoppas på att konflikten kommer att gå över eller ska de lämna allt de känner till bakom sig, för ett nytt liv.
 29 September

A Hero
Rahim sitter i fängelse på grund av en obetald skuld. Under en två dagars permission försöker han övertyga sin fordringsägare att efterskänka en del av skulden, men det går inte som planerat.
 6 Oktober

Alltid nära dig
Den ensamstående fönsterputsaren Johns tillvaro kretsar kring hans fyraårige son Michael, vars mamma lämnade dem kort efter födseln. Nu står John inför sitt livs svåraste beslut – han har fått veta att han bara har månader kvar att leva, och måste hitta en kärleksfull familj som kan ge hans älskade son en trygg uppväxt. Han träffar en rad möjliga adoptivföräldrar, men hur bedömer man en familjs lämplighet att ha hand om ens barn efter ett kort möte? Under sitt sökande tar Johnvara på den dyrbara stunderna med Michael, samtidigt som han måste komma på ett sätt att förklara för honom vad som snart kommer att hända i deras liv.

 13 Oktober

The Last Daughter
Ensam på en sommarsemester blir Leda fascinerad av en ung mamma och hennes dotter. Hon betraktar dem på stranden och blir nervös av deras starka relation och deras skräniga och hotfulla familj, samtidigt som hon översköljs av rädsla förvirring från den intensiva tiden när hennes egna barn var små. En impulsiv handling leder ni Leda i sitt konstiga och olycksbådande sinne, där hon måste hantera konsekvenserna av de val hon gjorde som ung mamma.
 20 Oktober

Dödgrävarens Hustru
Guled står utanför sjukhuset och inväntar ambulanserna. Har han tur har någon avlidit och Guled har också Nasra, hustru som han avgudar. Men Nasra, är döende och i behov av en njurtransplantation som de absolut inte har råd med. Det finns en lösning, men det vill Nasra inte höra talas om. Istället väljer hon att njuta av varje minut hon har kvar i livet. För Guled däremot finns inga gränser för vad han kan göra för att rädda sin hustru.
 3 November

There is no evil
Heshmat, en exemplarrisk famijeman, ger sig iväg tidigt varje morgon. Vart åkte han? Pouya kan inte förmå sig att gå emot allt han står för, och döda en annan människa. Javad anar inte att frieriet han i hemlighet planerat på sin älskades födelsedag inte kommer att vara den största överraskningen den dagen. Bahram kan inte utöva sitt yrke som läkare och har bestämt sig för att berätta varför för sin brorsdotter. Överleva eller göra motstånd? Filmen ställer frågan i fyra sammanlänkade berättelser som pendlar mellan vardaglig närhet och våldsam dramatik.
  10 November

Mellan två världar
Den parisiska författaren Marianne Winckler tar arbete som städerska i norra Frankrike under researcharbete till sin nästa bok. Utan att avslöja sin riktiga identitet börjar hon arbeta med en grupp andra kvinnor och får uppleva finansiell otrygghet och socialt utanförskap på nära håll. Men bakom kulisserna upptäcker Marianne även gemenskapen solidartiteten och de starka banden mellan sina kvinnliga kollegor.
 17 November

Lämna inga spår
Warszawa, 1983. Den brutala dödsmisshandeln av studenten Grzegorz Przemyk, utfört av den kommunistiska polisen, får nationen att koka. Staten skyr dock inga medel för att mörklägga vad som hänt och det enda vittnet blir plötsligt regimens fiende nummer ett.
 24 November

Drömmannen
Alma arbetar som forskare på det berömda Pergamonmuseet i Berlin. För att kunna få fortsatt forskningsbidrag blir hon övertalad till att delta i en extraordinär studie. I tre veckor måste hon leva med en humanoid robot speciellt anpassad till hennes individ och behov, och vars artificiella intelligens är designat till att vara den perfekta livspartnern för henne. Alma möter Tom, en maskin i människogestalt av en helt ny klass, skapad enbart för att göra henne lycklig.
 8 December

Filmtjuven
När lilla Samay för första gången får följa med sin far på bio blir han alldeles förtrollad. Med ens vet han vad han ska ägna sitt liv åt! Mot sin konservative fars vilja (som tagit med pojken enbart för att det var en religiös film!) reser Samay i hemlighet till den slitna biografen i stan även nästa dag, och denna gång visas en desto roligare äventyrsfilm. Han har inga pengar, men när den snälla biomaskinisten känner den ljuvliga doften från mammas lunchlåda så föreslår han ett byte. Mat mot film. Detta blir början på en vänskap med färg, ljud, ljus, äventyr, fantasi och skatt som får Samay att skissa upp stora och, ska det visa sig, farliga drömmar…