Vi använder cookies   Läs mer

 

 

 

Palladium

Köpmangatan 3

Tel. 21 11 88

 

Kassan öppnar 45 min före första föreställningen.

 

Biljetter och fakta:

 

Kundtjänst: 08-56 26 00 00

(ej bokning av biljetter,
se istället direktnummer ovan).

 

Biografkassans öppettider:

Fre+mån-tis+tors 17:15 Lör-sön 11:45 Ons 12:15

 

 

 

 

 

                                                                                            
 
 
 

14 januari - 20 februar14i

 
 
 SVERIGEPREMIÄR!
Breaking Surface
Speltid: 1 tim 21 min
20:45
Från 15 år

De svensk/norska halvsystrarna Tuva och Ida ger sig ut för att göra sitt traditionsenliga vinterdyk i Nordnorge, men då händer det som inte får hända. Ett stenras får Tuva att fastna 30 meter under vattenytan och begraver all deras utrustning. Allt är borta och systrarna är avskurna från omvärlden. I en kamp för att rädda sin syster pressas Ida till det yttersta och när allt tycks förlorat är det mer som står på spel än bara överlevnad.
 SVERIGEPREMIÄR!
Emma
Speltid: 2 tim 03 min
Fre 15:00, 17:45
Lör-sön+tis-tors 17:45
Från 7 år

Emma Woodhouse är en snygg, smart och rik – men rastlös – alfakvinna som saknar rivaler i sin hemstad där det inte händer så mycket. I denna sparkande satir om sociala klasser och det jobbiga med att växa upp, måste Emma navigera mellan missmatchade dejter och romantiska felsteg för att hitta kärleken… som varit där hela tiden.

Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, läckra filmatisering av ”Emma”. 
 SVERIGEPREMIÄR ONSDAG!
Sonic the Hedgehog – sv tal
Speltid: 1 tim 39 min
Ons-tors 17:45
Från 7 år

Sonics försöker hantera det märkliga livet på jorden tillsammans med sin nyfunna, mänskliga bästa vän Tom Wachowski. Sonic och Tom Samarbetar för att försöka stoppa den skurkaktiga Dr Robotnik från att fånga Sonic och använda sina enorma krafter för att ta över världen.

Sonic the Hedgehog är en live-action äventyrskomedi baserad på de klassiska och älskade videospelen från Sega som fokuserar på den berömda, kaxiga  
 
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation                      of One Harley Quinn
Speltid: 1 tim 49 min
20:45
Från 15 år

Efter att det har tagit slut med Jokern slår sig Harley Quinn samman med Black Canary, Huntress och Renee Montota för att rädda en ung flicka från ledaren i en ond organisation. 
 
LasseMajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet
Speltid: 2 tim 15 min
Lör-sön 12:30 15:00
Barntillåten

Lasse och Maja har fått sin detektivbyrå nedlagd av polischefen i närliggande Kristinelund när Klara söker upp dem. Hon behöver hjälp med att bevisa att
Hennes pappa Ferdinand är oskyldig till tågrånet han dömts för. Lasse och Maja ser nu sin stora chans att få upprättelse, att visa att de visst kan lösa brott!

Snart ska ett nytt kassaskåp fullt med pengar transporteras med tåget. Det finns många misstänkta och de börjar komma något på spåren. Saken är bara den att Ferdinand har rymt från fängelset och är försvunnen.

Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspår med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte. 
 

1917
Speltid: 1 tim 50 min
Fre 15:00, 17:45, 20:45
Lör-sön+tis-tors 17:45, 20:45
Mån 20:45

(15) 

 

Två brittiska soldater får i uppdrag att ta sig långt in bakom fiendelinjen för att varna ett regemente för ett bakhåll som tyskarna planerar.

 

Catwalk – Från Glada Hudik till New York
Speltid: 1 tim 31 min
Fre-lör 15:00, 17:45
Sön 15:00
Ons 17:45

(bt) 

 

Filmen Catwalk börjar med att Emma Örtlund, som har en funktionsnedsättning, skriver ett brev till Pär Johansson, grundaren av Glada Hudik-teatern. Hon ber honom om hjälp att uppfylla hennes livs dröm att bli modell. Pär berörs av hennes önskan att få synas och antar utmaningen. Tillsammans med Glada Hudik-teatern, en grupp intressanta karaktärer som vanligtvis inte syns i modevärlden, startar de en spännande och omtumlande resa för att uppfylla Emmas dröm om att stå i rampljuset. Med sin unika historia och personlighet sprider de en glädje och skönhet som känns äkta och inspirerar oss alla. De visar att det finns fler sätt att uttrycka sig på och att rädslor för olikheter kan övergå till förståelse och vänskap. Filmen Catwalk vill på ett charmigt och tankeväckande sätt göra det lättare för världen att förstå och respektera dessa underbara människor. Det är deras tur att få skina! Filmen börjar i en gammal industrilokal i Hudiksvall och slutar på modeveckan i New York. Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.

 

Spies in Disguise
Animerat, Action, Äventyr,
Familj. 1 tim 42 min
Lör-sön 15:00

(7)

 

Superspionen Lance Sterling och vetenskapsmannen Walter Beckett är varandras raka motsatser. Lance är charmig och smidig. Walter är det inte. Men vad Walter saknar i sociala färdigheter väger han upp med smarta uppfinningar som Lance använder under sina episka uppdrag. En oväntad vändning gör dock att Walter och Lance tvingas förlita sig på varandra på ett helt nytt sätt. Om det udda paret inte kan lära sig att samarbeta är hela världen i fara.

 
Dolittle
Speltid: 1 tim 41 min
Lör-sön 15:00
Från 7 år

Efter att ha förlorat sin fru sju år tidigare, håller sig den excentriska Dr. John Dolittle, den berömda läkaren och veterinären i drottning Victorias England, bakom de höga murarna på Dolittle Manor med endast sina exotiska djur som sällskap. Men när den unga drottningen blir allvarligt sjuk tvingas Dolittle motvilligt att bege sig ut på ett episkt äventyr till en mystisk ö på jakt efter ett botemedel. Under resan återfår han sitt mod när han möter gamla motståndare och upptäcker underbara varelser. Läkaren får sällskap av en ung, självutnämnd lärling och en märklig grupp av djur, inklusive en orolig gorilla, en entusiastisk men korkad anka, cynisk struts, en lättsam isbjörn och en envis papegoja som fungerar som Dolittles mest pålitliga rådgivare. 
 
Unga kvinnor
Speltid: 2 tim 15 min
Fre 15:00
Lör+tis 17:45
Barntillåten

En tidlös berättelse om fyra systrar som är fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor.

Regissören och manusförfattaren Greta Gerwig (”Lady Bird”) har gjort ”Unga kvinnor” baserat på den klassiska boken och andra texter av Louisa May Alcott.
 

Bad Boys for Life
Speltid: 2 tim 4 min
20:45

(15) 

 

Poliserna Mike Lowrey och Marcus Burnett är tillbaka en sista gång i Bad Boys for Life.

 

Pelle Svanslös
Animerat, Familj
Speltid: 1 tim 7 minsv tal, otextad
Lör-sön 12:30

(bt) 

 

Kattungen Pelle Svanslös lever ett härligt liv på landet tillsammans med Birgitta, flickan som älskar honom mest av allt i hela världen. Vid ett ruskigt oväder ramlar Pelle ned i en å som för honom ensam hela vägen till den främmande stora staden Uppsala. Där träffar han många nya vänner, men staden är också full av inte alls så trevliga typer. Hur ska Pelle fortsätta våga tro på att man ska vara snäll mot alla? Räcker hans mod till för att bli en hjälte? Och kommer han någonsin att komma hem till Birgitta igen? Användare av tjänsten syntolkning/uppläst text tar del av ljudspåret med sina mobilhörlurar/headset och övrig publik påverkas därmed inte.

 
Parasit
Speltid: 2 tim 12 min
Fre+sön 17:45  
Från 15 år

Ki-taeks familj är en färgstark skara som hankar sig fram genom livet med hjälp av påhittighet och list. Men några pengar har de inte. Så när sonen, Ki-Woo, erbjuds jobbet som privatlärare till dottern i en rik familj så tvekar han inte en sekund. Väl på plats börjar han smida planer för resten av sin familj som en efter en får jobb i det nya huset. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte innan situationen är helt utom kontroll…
Bong Joon-hos familjeskröna är en skarp komedi fylld av smart humor och oväntade vändningar. 
 
En del av mitt hjärta
Speltid: 1 tim 58 min
Sön+tis+tors 17:45
Från 7 år

35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon. 
 
Frost 2 – Sv tal, otextad
Speltid: 1 tim 43 min
Lör-sön 12:15
Från 7 år

Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hennes kungarike. Tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en farlig men häpnadsväckande resa.

I Frost var Elsa rädd för att hennes krafter var för mycket för världen. I Frost 2 får hon hoppas att de är tillräckliga.  
 
Sune – Best Man
Speltid: 1 tim 30 min
Lö-sö 12.30
Barntillåten

Sunes klass ska åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresa är samma helg som morfars bröllop. Panik! Ska han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller ska han välja sin bästa vän morfar? Samtidigt har Rudolf problem med bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar? Och Karin träffar en kärlek från förr som är allt som Rudolf inte är. Välkommen tillbaka till Familjen Andersson!