Vi använder cookies   Läs mer

 

 

  

 

 

 

Peter, Mattias ” Foppa” Forsberg är född i Domsjö, Örnsköldsvik. Han har spelat hockey sedan fem års- ålder. Han är son till den före detta ishockeytränaren Kent Forsberg. Peter var med och vann hockeypucken för Ångermanland år 1988. Debuten gjorde Foppa vid 16 års ålder då han spelade ,med Modos A-lag i Allsvenskan. Senare samma år spelade han med Modo i Elitserien.

 

Peter har spelat i Allsvenskan, Elitserien, NHL, Tre kronor och har vunnit stora priser som t.ex. två Stanley Cup-vinster och två OS-guld.

Foppa är en av Svergies och även enligt vissa världens bästa ishockeyspelare och hans tröja finns hissad i taket i Fjällräven Center. Foppa har även valts in i NHL:s Hockey Hall of fame som den tredje svensken efter Börje Salming och Mats Sundin.

 

 

 

   

 

Markus Näslund är ett före detta ishockeyproffs som har sin moderklubb i Järveds IF. Näslunds karriär började i Modos juniorlag men han hade även innan varit med och vunnit TV-pucken då han spelade med i Ångermanlands lag, detta var 1988.

När Näslund var 17 år gammal började hans karriär i Elitserien och Modo. När han var 19 år, säsongen 1993-1994 flyttade Markus till NHL och där har han spelat i Vancouver Canucks och New York Rangers. 2003 blev Markus Näslund nominerad till NHL's mest värdefulla spelare och han tog emot Ted Lindsay award, vilket är ett pris framröstat av de andra spelarna i NHL.

 

Den 13 december 2010 hissades Näslunds tröja upp i taket i Vancouver Canucks hemmaarena. Näslund har även varit aktiv och framgångsrik i Tre kronor och Vinter – OS i Salt lake city. Han var också med i World cup turneringarna 1996 och 2004. 

 

Den 17 november 2009 meddelade Näslund att han tillsammans med Foppa skulle göra comeback i Modo spela elisteriesäsongen för Modo gratis. Efter Näslund slutat spela hockey var han general manager för Modo fram till våren 2014, nu är han delägare i ett stort stugbyprojekt i Åre, detta sedan juli 2015.