Vi använder cookies   Läs mer

 

 

 

Hej! Jag är en kille på 23 år som utöver Örnsköldsvik har tills relativt nyligen bott på flera andra platser runtom i Sverige, fast Stockholm kan man säga är min födelseort och platsen där jag växt upp.

 

Jag har sedan barnsben älskat Film och TV. I ung ålder påbörjade jag min filmsamling, då bestod den mestadels utav skräckfilmer från 80-talet en personlig favorit var ”Fredagen den 13:e” filmserien.

Jag sträckte mig för några år sedan ut åt TV-Serier och har med tiden funnit mig själv med att istället för att bara konsumera det på skärmen har jag studerat det, analyserat det och där det brustit har jag kritiserat det.

Hur petig och kritisk jag än dock ibland kan verka så älskar jag även de dåliga filmerna och serierna.

Ibland kan jag i min kritik vara ganska hård och även arg men då på de studiochefer, manusförfattare och producenter som i mina ögon jagat pengar med ytligt berättande istället för att skapa något för att de bryr sig om berättelsen de vill ge oss.

Mycket av det jag skriver om relaterar till just filmer, serier och i vissa fall kanske en och annan kortfilm.

Men jag har även andra intressen. Jag tycker väldigt mycket om att bara lära mig nya saker.

Att få veta hur saker kommit till och vilka mysterier vårat universum och vår existens har att erbjuda.

Vad som pågår i de djupaste outforskade haven där botten legat osedd på tusentals meters djup och där människan inte kan vistas ens med dagens avancerade teknologi.

Djupa frågor, existentiella frågor och vad som finns bortom vår vetskap.

Jag tycker mycket om att lära mig om historia.

Medeltida krig, vikingarnas erövrande, den spanska erövringen utav sydamerika och de många storslagna riken som sträckt sig över världsdelar och de okända rikena som endast lämnat efter sig redskap och byggstenar.

Hur snabbt historien har gått de senaste hundra åren och att när folk fortfarande levde vid pyramiderna och svärd fortfarande var standard istället för musköter eller ak-47:or.

När Caesar som var kejsare över Romarriket och den Egyptiske faraon Kleopatra för över 2000 år tittade på de för oss så välkända pyramiderna så måste de ha varit lika imponerade som vi är

. Det har gått ca 2100 år sedan kleopatra levde men ca 4600 år sedan pyramiderna byggdes.

Det betyder att tiden mellan oss dagens människor med smartphones och grymma TV-Serier har ett kortare tidslopp till den antika faraon Kleopatra VII härskare innan Jesus själv sägs ha fötts, är kortare från tidsloppet mellan då Kleopatra härskade och pyramiderna byggdes.

För oss är Kleopatra en del utav riktigt antik historia och ofta förknippad med pyramiderna, men för Kleopatra själv var pyramiderna äldre än vad kleopatra är för oss. Poängen jag vill framföra är att jag är fascinerad utav att under flera tusen år levde människor i en konstant tidsålder.

Såklart med utvecklingar men under flera tusen år levde människor i samma fas med svärd, spjut och erövringar medans vi bara under det senaste århundrandet har utvecklats mycket mer än vad mänskligheten gjorde under millenier.

Mitt sista ämne jag är insatt i och finner väldigt intressant är kriminalhistoria.

Jag ska inte gå in för mycket på detaljer men i stora drag är det brott, de kan vara hundra år gamla eller fem år gamla och den typen jag ofta läser om är av den våldsamma sorten.

Att lära sig om människans natur och hur vissa människor kan begå sådana hemska brott mot andra medmänniskor är för mig väldigt intressant och insiktsfullt i hur vissa människor kan välja att de vill döda andra människor, för deras egen njutning. Exempel är den ökanda Jack the ripper eller jack uppskäraren på svenska som är en oidentifierad seriemördare som satte London i skräck under slutet på 1800-talet.

Det finns så många fler och utöver min nyfikenhet så är det även intressant att veta att människan må ha utvecklats men under stenåldern fanns det också mördare, det är alltså ett beteende som alltid varit modernt sedan människans början.

Så det är ämnena jag intresserar mig av mest, men högst upp är film och tv då jag älskar att studera karaktärerna och se detaljerna i en väl utförd berättelse.

Jag vet inte om jag kommer att skriva något gällande de andra ämnena jag listat,

Film är min specialitet och det jag känner mig mest erfaren och bekväm med att recensera och beskriva.

Det var min presentation och en lite mer detaljerad beskrivning av vad jag fascineras av än vad jag tänkt. Men det är lite så med mig, när jag börjar skriva är det svårt att sluta.