Vi använder cookies   Läs mer

 

 

Melodifestivalen i Örnsköldsvik 2018

Lördagen den 24 februari så var det dags för den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen i Örnsköldsvik. Det var också fjärde gången som Melodifestivalen           var här i Örnsköldsvik.

Första gången var den 17 februari 2007 i den tredje deltävlingen, då tog sig Måns Zelmerlöw med låten ”Cara Mia” och Sebastian Karlsson med låten ”When the night comes falling” till final. Sonja Aldén med låten ”För att du finns” och Nanne Grönvall med låten ”Jag måste kyssa dig” gick till andra chansen.

Andra gången var den 6 februari 2010 i den första deltävlingen då Ola Svensson med låten ”Unstoppable” och Salem Al Fakir med den underbara låten ”Keep on Walking” tog sig till final, och Pain of Salvation ”Road Salt” och Jessica Adersson ”I did it for love” tog sig till andra chansen.

Den tredje gången var den 22 februari 2014 i den fjärde deltävlingen då Alcazar ”Blame it on the disco” och Anton Ewald ”Natural” gick till final, Ammotrack ”Raise your hands” och Ellinore Holmer ”En himmelsk sång” gick till andra chansen.

Och nu i år 2018 var det alltså den fjärde gången som Melodifestivalen var här i Örnsköldsvik. Och det var Mariette med låten ”For you” samt Rolandz med låten ”Fuldans” som gick till final. Till andra chansen gick Olivia Eliasson med låten ”Never learn” och Felix Sandman med låten ”Every single day”. Övriga artister var Emmi Christensson ”Icarus”, Elias Abbas ”Mitt paradis”, Felicia Olsson ”Break that chain”. Jag var där på   lördagen då jag hade fått en biljett i en tidig födelsedagspresent. Det var mycket folk trots många tomma stolar. Och även om stämningen var något dämpad för en Melodifestival så var det ändå trevligt. Jag hade dock önskat att Emmi Christensson hade fått gå till final istället för Rolandz. Visst låten var… rolig och lite små svängig men den hade passat bättre som paus underhållning. Roligt att se var det i alla fall.

 

Här kommer de bästa av de bilder som jag tog.

Text/Foto av Andrea Selling

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programledare

 David Lindgren