Vi använder cookies   Läs mer

   
 
 

STORY
Robotteknik underbarnet Hiro bor i staden San Fransokyo. Bredvid hans äldre bror, Tadashi, är Hiros närmaste följeslagare Baymax, en robot vars enda syfte är att ta hand om människor. När en förödande vändning vilket kostade Tadashis liv och en skurks uppenbarelse vars kastade Hiro i mitten av en farlig kurva, förvandlar han, Baymax och hans andra vänner, Go Go Tamago, Wasabi, Honey Lemon och Fred till en grupp av högteknologiska hjältar.

FÖRDELAR
Även om de är barnsäker för en Marvel-titel, är Big Hero 6 fortfarande en hjärtevärmande och lustiga tillägg till Walt Disney Animation Studios katalog. Det har fantastisk grafik och spännande actionsekvenser.

NACKDELAR
Konventionell berättelse med underutvecklade stödjande karaktärer.

VART MAN KAN FINNA DEN
Kommer att släppas på DVD och Blue-Ray på den 30 januari.

 
 
 

STORY
Världens mest kända monster ställs mot illvilliga varelser som, förstärkt av mänsklighetens vetenskapliga arrogans, hotar vår existens.

FÖRDELAR
Godzilla kommer tillbaka till rytande, levande liv i en film som fångar den komplexa naturen av varelsen. Bra monster åtgärd. Bryan Cranstons föreställning. Spännande användning av mediet. Och naturligtvis, Godzilla.

NACKDELAR
Den mänskliga delen av berättelsen löna sig inte helt.

VART MAN KAN FINNA DEN
Hade biopremiär på den 14 Maj.

 
 

STORY
Arendals vackra kronprinsessa Elsa ska bli drottning. Under kröningsceremonin träffar Elsas lillasyster Anna på den stilige prins Hans och de blir förälskade i varandra, så förälskade att Hans samma kväll friar till henne och hon svarar på direkten ja. Men Elsa förbjuder Anna att gifta sig med en som hon precis träffat och då börjar de bråka. Just då avslöjas det att Elsa är en ishäxa. Då förvisar hon sig själv och försvinner upp i bergen. Men Elsa råkar då kasta en förbannelse över Arendal om evig vinter. Anna ger sig ut för att leta efter Elsa och ställa allt till rätta. På vägen träffar Anna på en bergsman som heter Kristoffer och hans ren Sven. De följer med Anna för att hjälpa henne och de träffar också på en levande snögubbe som heter Olof. Men det verkar visst som att det enda Elsa kan göra är att frysa och att hon inte kan rädda Arendal, men det måste finnas ett sätt för henne att kontrollera sina krafter.

FÖRDELAR
Detta är den bästa film med en Disney-prinsessa sedan Skönheten och Odjuret eran. Ledningar är lysande som är ganska roligt i hela och bästa Disney låtar i år.

NACKDELAR
Ingen stark skurk.

VART MAN KAN FINNA DEN
Hade biopremiär på den 31 januari.

 
 

Mammas pojkar
STORY
De söndercurlade bröderna Thor och Oden vägrar att klippa sig, flytta hemifrån och att skaffa sig familj finns inte på kartan. De lever för en sak - HÅRDROCK! Mamma Gunilla är en präst och kämpar med att få ordning på sönerna som mest lyssnar på metal och vårdar sin rockimage. När Jenny, byns nya lärarinna, dyker upp förändras allt och båda försöker, bakom ryggen på varandra, vinna hennes hjärta. Kommer deras tajta sammanhållning klara av sveket och hur långt är mamma Gunilla beredd att gå för att få de hårdrockande sönerna att till slut växa upp?

FÖRDELAR
En av Malmros stora styrkor är stil, och det visar även den här filmen. Scenografi och kostym (särskilt kontrasten mellan brödernas hårdrocksnitar och mammans gammelrosa volangstil) är genomtänkt och egensinnigt. Den specialskapade musiken med hårdrocksesset Mats Levén vid mikrofonen är strålande.
NACKDELAR
Började med några roliga scener, men idéerna räckte inte till en hel långfilm.
VART MAN KAN FINNA DEN
Webhallen och Ginza