Vi använder cookies   Läs mer

 

 

 

Fortsättning från “Star Wars – The Force Awakens”.

 

På en avlägsen och vindpinad planet har Rey och Chewbacca funnit Luke Skywalker men han vill inte ha något att göra med vare sig Rey eller Motståndsrörelsen, inte sedan Ben Solo (Han Solos och Leia Organas son, numera Kylo Ren) gav sig av. Men Rey vägrar ge upp så lätt, hon stannar kvar och försöker lära sig mer om kraften.

Samtidigt försöker Motståndsrörelsen att bomba First Order men det går snett och de tvingas att ta till flykten. Nu sätter de sitt hopp på vad de tror är galaxens sista jedi, Luke Skywalker. Men First Order och Kylo Ren kommer ifatt och lyckas få in en träff på skeppets kommandobrygga där general Leia Organa är. Alla på kommandobryggan dör men Leia lyckas överleva på ett sätt som gör att man fattar att Leia är Lukes syster. Med skeppet förstört så har de inget annat val än att fortsätta att fly, i ett skepp med för lite bränsle och med First Order hack i häl. Med Leia skadad så tar vice amiral Amilyn Holdo över och hon håller fast vid att de ska fortsätta att fly, trots lite bränsle. Poe Dameron vill kämpa och Finn vill fly och varna Rey, då möter de Rose Tico och tillsammans så kommer de på en plan hur de kan besegra First Order. Efter att de pratat med Maz Kanata så måste de hitta en kille som kallas ”Master Codbreaker” som behövs för att knäcka en kod, och det fort innan tiden tar slut.

Helt plötsligt så kan Rey höra och se Kylo Ren och han henne, trots att de är så långt ifrån varann. Av honom så får Rey reda på att det inte var Ben Solo som övergav Luke, utan Luke som övergav Ben Solo i rädsla för hans styrka i kraften. Så hon bestämmer sig för att ge sig av och försöka få Kylo Ren att komma tillbaka till kraftens ljusa sida. Men kommer hon att lyckas, eller blir det Rey själv som byter sida?

 

 

 

 

 

 

 

”Star Wars – The Last Jedi” är skriven och regisserad av Rian Johnson och är den åttonde ”Star Wars” filmen. Samma skådespelare som spelade C-3PO (Anthony Daniels), Leia (Carrie Fisher) och Luke (Mark Hamill) i de första filmerna är med även i denna film. I ”Star Wars – The Force Awakens” var även Harrison Ford som har spelat Han Solo i de första filmerna med, även då som Han Solo. Carrie Fisher dog den 27 december 2016.

Jag var och såg denna film den 13 december då den hade premiär, det var många som ville se denna åttonde ”Star Wars” film. Den här filmen var fantastiskt bra, inte en tråkig stund. Skulle kunna se den flera gånger. Jag ser redan fram emot fortsättningen i den nionde filmen som har biopremiär någon gång i december 2019.

 

 

Rey och Cewbacca i skeppet utan Han Solo.

 

Rey och Luke på en vindpinad planet.

 

              

 

             På planeten finns det bland annat porgs,

             små söta fågelliknande varelser.                                                         Även Yoda dyker upp en kort stund.

 

Luke Skywalker har blivit gammal.

 

Motståndrörelsens bombskepp attackeras.

 

 

Motståndsrörelsens General Leia Organa.

 

Rose Tico är en av filmens nya karaktärer.

 

                                

  Vice Amiral Amilyn Holdo är en annan ny karaktär.                                    Poe Dameron vill kämpa inte fly.

 

BB-8 är också med.

 

Maz Kanata.

 

Master Codebreaker.

 

Kylo Ren vandrar mellan mörker och ljus.

 

 

First Orders Supreme Leader Snoke är filmens riktiga elaking.

 

       

Captain Phasma och General Hux är två av First Orders andra elakingar.

 

Filmens hjältar Poe Dameron, Chewbacca, Rey, Finn och Rose Tico.

 

Finn mot First Order.

 

First Order mot Motståndsrörelsen.

 

 Luke och Leia, samma skådespelare nu som då.