Vi använder cookies   Läs mer
 

”Rans Magiska Värld”

Av Aki Irie

 

”Rans Magiska Värld” handlar om den tioåriga flickan Ran Uruma och hennes familj. Familjen Uruma är ingen vanlig familj utan de är häxor, fast Ran kan ännu inte kontrollera sin magi. Inte förrän hon tar på sig sina magiska gymnastikskor som förvandlar henne till vuxen. Hennes storebror Jin spenderar mycket tid åt att gömma Rans magiska gymnastikskor från henne. För dock så är hon fortfarande samma tioåriga Ran inombords, vilket kan ställa till en massa problem.

 

”Rans Magiska Värld” är en fantastisk manga tecknad av den talangfulla Aki Irie. Hennes tecknarstil är väldigt detaljerad och egen. Hon leker medvetet och skickligt med många olika genrer i ”Rans Magiska Värld”. Serien är både rolig, spännande och romantisk. Denna manga översätts till svenska av Ordbilder Förlag och är en manga som jag varmt rekommenderar.

 

Här kan man se när Aki Irie tecknar och färglägger samt läsa lite mer om ”Rans Magiska Värld”:

http://mangalasaren.blogspot.se/2011/03/nytt-oversattningsjobb-rans-magiska.html

 

Recension av Andrea Selling

 

 

  

Chi's Sweet Home

                                                        Av Kanata Konami.
 
Handlar om en söt liten kattunge som tappar bort sin kattmamma och sina syskon. Hon försöker hitta åt dem igen men råkar på både skrämmande hundar och bilar. Världen kan vara så skrämmande för en ensam liten kattunge. Men då hittar en liten pojke och hans mamma henne. De tar hem henne fastän de egentligen inte får ha husdjur i lägenheten där de bor och de döper henne till Chi. Att hålla söta lilla Chi hemlig för hyresvärden blir inte så lätt, speciellt inte när Chi tycker att ett av det roligaste saker som finns är att leka med gardinerna och titta ut i fönstren. Nu måste Chi försöka och lära sig allt en liten katt behöver kunna för att överleva här i världen.
 
Mangan är tecknad och berättad av Kanata Konami. Och för ovanlighetens skull är den i färg, manga brukar oftast bara tecknas i svartvitt. Texten är på engelska men det är inte så mycket text att det inte skulle gå att förstå för en som inte är så bra på engelska. Den här mangan är rolig och väldigt väldigt charmig, något för alla kattälskare ung som gammal. Kanata Konami verkar veta precis hur en katt tänker.  

 

 

 

”Dengeki Daisy”

Av Kyousuke Motomi

 

Teru Kurebayashi har förlorat sin storebror Souichirou och är nu helt ensam. Men innan han dog så fick hon ett mobilnummer av sin storebror till en person som han kallar för Daisy. När helst Teru har ett problem eller känner sig ensam så kan hon skicka ett sms. Daisy är snäll och ger råd, tröstar och stöttar. Men bara genom sms. En dag så råkar Teru ha sönder ett av skolans fönster, då kommer skolans unge vaktmästare Tasuku Kurosaki och säger till Teru att hon måste hjälpa honom efter skolan varje dag ett tag framöver. Han verkar vara en sur och lättretlig kille, men egentligen så är han väldigt snäll även om han av någon anledning försöker dölja det. När Teru sedan blir mobbad av några elever på skolan så kommer Daisy till undsättning. Det visar sig att han kan mer än bara stötta, han är en duktig datorhackare också.

 

Denna manga är rolig, sorglig, spännande, romantisk och vältecknad och har  väldigt charmiga karaktärer. ”Dengeki Daisy” är en av mina många favoriter och Tasuku Kurosaki är en av mina favorit karaktärer.