8 korvar (eller vegokorvar)8 korvbrödFelix tomatketchup osötad
Picklad rödlök1 rödlök0,5 dl ättiksprit 12 %1 dl strösocker2 dl vatten
Rostad purjolök1 purjolökoljasalt
Senapsmajonnäs1,5 dl majonnäs2 msk dijonsenap
Gör så här:
Picklad lökSkala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten i en liten kastrull och låt koka upp. Rör om så allt socker löst sig och tillsätt sedan löken. Häll upp i en tättslutande burk och låt stå och dra fram till servering, men gärna någon timme.
Rostad purjolökSätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolök och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med olja. Strö över salt och rosta i ugnen tills löken fått fin färg och börjar bli krispig, ca 10-15 minuter. Ha lite koll så att den inte bränns och rör om på plåten några gånger under tiden.
SenapsmajonnäsBlanda senap och majonnäs.
Recept från Köket.se