Vi använder cookies   Läs mer

Släppta:

 

 

Stardew Valley

Du har ärvd farfars gamla gård med gamla arbetsredskap och lite pengar. Du flyttar bort från den stora staden för att börja leva på gården i en liten by så att du kan börja att fixa upp den gamla gården och göra den ännu bättre än förut! I spelet ska du ensam eller med några vänner ta hand om en gård och se den växa tack vare allt jobb du gör! Jobben som du kan göra är väldigt många, du kan gå runt byn och bli vänner med de som bor där och när du har blivit bra nog vänner så kan de skicka presenter till dig! Du kan också gå och fiska eller ta allt ditt mod och gå ner i gruvan full av monster eller så kan du bara fortsätta att plantera växter och ta hand om gården. Bara se till att dina arbetsredskap är bra uppgraderade för att man vet aldrig när de kan komma i bra tid och hjälpa en!

 

Det sista är att se till att du har koll på hur mycket energi du har så att det inte tar slut innan dagen är helt klar också gå och lägg dig i tid så att du inte somnar i mitten av skogen och tappar lite pengar eller saker när du vaknar till igen.

 

 Cattails: Wildwood Story

Var en katt och led din grupp av katter till ett nytt hem. Fånga mat, hitta örter och skydda ditt nya hem från skogens mörker. Kanske hitta någon skatt och skaffa nya medlemmar till gruppen? Detta spel handlar om att skaffa nya katter och att överleva i ditt nya hem genom att jaga mat men också att hitta örter som kan hjälpa dig på olika sätt. I spelet så kan du välja själv hur din kattkaraktär och nya hem ska se ut som du kan till och med ändra små saker inom spelet. till exempel så kan du ändra så att tiden antigen går snabbare eller långsammare beroende på hur lugnt du vill spela!

 

Du behöver inte oroa dig över natten för att du kan bara fortsätta spela tills nästa dag börjar men det man behöver oroa sig över är att om du svimmar av tack vare att något skadade dig eller att du simmade lite för mycket då kommer du tappa nästan allt som du hade på dig just då så var försiktig och ta fighter du vet att du kan vinna. Det sista du kan göra är att lära känna dina medlemmar lite bättre genom att prata och ge presenter så kommer de ge något tillbaka till dig någon dag också!

 


Cassette Beasts

Samla olika typer av monster i en öppen värld och transformera dig till dem och fighta i omgångsbaserade strider. Kombinera två olika monster i en fight och bli ännu starkare för att enklare vinna! Detta spel tar inspiration från Pokémon spelen och gör det till något annorlunda i stället för att fånga monsterna så är det du som får krafterna av de monster du har med dig. Alla strider är två mot två så skapa en taktik kanske en av dina monster kan skapa en sköld och din andra kan attackera två fiender samtidigt? Det finns många olika sätt att ta an en fiende! Alla monster har ett element som gör att andra element har olika effekter på varan till exempel plastmonster om dom blir attackerade av en eldattack så kommer den byta element till gift, En is attack slår till ett vattenmonster? vattenmonstret byter element till is och blir stel fruset. Det finns många olika sorters monster med olika element och attacker så det enda man kan göra är att hitta de som man tycker passar bäst för en själv en sitt team!

 


Nya som kommer:

 


Sky: Children

of the Light

Du är ett barn av ljus och ditt mål är att hjälpa andarna av förfäderna komma tillbaka till deras stjärntecken uppe i himlen och att hjälpa eller hitta andra som dig på ditt äventyr. Detta spel handlar om att vara snäll och hjälpsam med andra spelare genom att öppna två spelar dörrar eller hjälpa andra att hitta saker de letar efter. Spelet kan vara ett väldigt socialt och flerspelarspel men om man inte vill prata eller vara social så kan man använda sig av emotes och ljud från sin karaktär för att visa andra vad det är du vill. I början av spelet kan man inte prata med andra spelare man kan då bara använda emotes och ljud men efter du har blivit bra vän med någon eller att du har hittat en pratbänk så kan du börja prata med dem. Men med bänken så får man bara prata tills ett ljus går ut men om du har blivit bra vän med någon så kan du låsa upp att kunna skriva till varandra utan att det kan försvinna. Annars än att vara social så kan du utforska och hitta nya emotes och vingkraft som gör att du kan flyga längre sedan då finns det också uppdrag som du kan göra eller så kan du samla på dig kläder till din karaktär.  

 

Spelet är ett väldigt lugnt och trevligt spel men en liten varning så finns det lite mera stress samma ställen i spelet. Dessa ställen oftast är inte så trevliga för de nya spelarna tack vare att de inte är redo för att behöva gömma sig från fiender för resten av spelet har inte dessa fiender ofta på plats. Du har inget sätt att skydda dig du kan bara gömma dig så det kan bli lite stressigt i början men de enstaka ställen fienderna oftast kan hittas på är "Golden Wasteland" och "Eye of Eden" eller bara "Eden". Sist om du klarar av hela spelet så finns det nya grejer att göra efter åt till exempel så kan du hitta nya emotes som du kunde inte hitta förut också kan du köpa saker från "Traveling Spirits" som kommer varenda två veckor också så uppdateras spelet då och då med nya ställen att utforska, kläder, uppdrag och olika typer av små saker som stannar en stund och sedan går sin väg, ibland kan de komma tillbaka och för andra så försvinner de. Så om du undviker vissa ställen så kan spelet vara väldigt lugnt och trevligt.