Vi använder cookies   Läs mer

 
 

PLATFORM
Nintendo Switch

STORY
Både hjältar och skurkar har samlat tillsammans för att göra motstånd mot den strålformande entiteten Galeem. Men innan striden kan börja, Galeem hade släppt en häpnadsväckande attack som överväldigar inte bara våra krigare utan också universum i sin helhet, förvandlar alla levande väsen till andar under Galeems kontroll. Med bara en krigare som har undkommit den universella attacken, måste han rädda alla sina kamrater i deras andliga former och göra ett nytt motstånd mot Galeems dominans i World of Light.

FÖRDELAR
Super Smash Bros. Ultimate är Smash Bros. har gjorts rätt och gjort större än någonsin. Det har ett raffinerat stridsystem som är tillgänglig och komplex med en oerhört stor och olikartad karaktärsroster fylld med kärleksfullt hyllning och fan service. Många livskvalitetsförbättringar, både tekniskt och ytligt. Dess singel player innehåll är rikligt och engagerande och har också ett antal underhållande multiplayer. Och slutligen, ett enormt bibliotek av klassiska videospel musik för nostalgisk njutning.

NACKDELAR
Svårt att följa handlingen på Switchen under handhåll läge, låsa upp nya karaktärer kan initialt vara besvärligt och kvaliteten på matchningar i online-läge kan vara inkonsekvent.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop och de närmaste spelaffärer

 

 

 

PLATFORM
Playstation 4, Xbox One, PC

STORY
SoulCalibur VI tjänar som en omstart till serien, som äger rum under 1500-talet för att återkomma händelserna i det första Soulcalibur-spelet för att "avslöja dolda sanningar". Den huvudsakliga berättelsen kommer att kretsa kring striden mellan det förbannade svärdet, Soul Edge och det andliga svärdet, Soul Calibur, samt lösa mysteriet bakom epidemin "Evil Seed" som korrumperar människor till att bli själlösa vildar.

FÖRDELAR
Flerskiktade fighting spelmekanik som är både intuitiva och djup, lätt för nykomlingar att njuta utan att investera mycket tid i lärande. Dess robusta story mode ger mer bakgrund för SoulCaliburs värld.

NACKDELAR
Story mode är mycket text-tung, medans Libra of Souls saknas variationer. Viss spelmekanik kan vara i odds med varan och striderna kan vara för överspänd.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop och de närmaste spelaffärer

 
 

PLATFORM
Playstation 4 & Microsoft Windows

STORY
Spelet börjar med en man som heter Roland som bevittnar en missil som exploderar över en stad. I efterdyningarna försvinner han och uppenbarar sig framför den unga prinsen Evan i Ding Dong Dell, precis som Mausinger, rådgivaren till Evans avlidne far, leder en kupp. Evan och Roland lyckades att fly säkert från Ding Dong Dell, med Evan lovar sig själv att han kommer att etablera ett nytt rike där alla kan vara glad och fri.


FÖRDELAR
Utmärkta anime-inspirerade grafik med twists och oväntade teman höja den annars enkla berättelsen i en intressant värld fylld med härliga karaktärer och lyxigt soundtrack som perfekt fångar spelets olika stämningar. En krävande kamp som belönar reflexer och smart beslutsfattande. Flera sammankopplade sysselsättningar med flera nivåer fördelar.

NACKDELAR
Förlitar sig för ofta på grundläggande quests och sekundära aktiviteter tillgodoser en avtagande visuell stil. De flesta karaktärerna i din party känner sig underutvecklade.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop och de närmaste spelaffärer

 

 

PLATFORM
Playstation 4, Xbox One & Microsoft Windows

STORY
Spelaren kontrollerar en jägare som de kan namnge, med stöd av en biträdande handläggare, som ingår i femte flottan som har blivit uppmanad av forskningskommissionen att ge mer stöd till den nya världen. Ett särskilt fokus för expeditionen är att studera äldste drakar, mäktiga djur som kan påverka hela ekosystemen, och varför de migrerar till den nya världen vart tionde år i en händelse som kallas äldste korsning. Under resan till den nya världen möter femte flottan Zorah Magdaros, en massiv äldre drake, storleken på ett berg. Efter att ha räddats och anlänt till lägret åtar sig jägaren och deras hanterare olika uppgifter för att utforska området och studera Zorah Magdaros efter befälhavarens order.


FÖRDELAR
Engagerande berättelse byggd kring en bra enspelarkampanj med bra handledning som riktar sig snyggt till nybörjare, omfattande multiplayerintegration och dödlig AI gör insatserna den högsta som de någonsin varit.

NACKDELAR
Den nya vertikaliteten hos nivåer leder ibland till frustrerande AI-stigande glitches, svårigheter i spetsinnehållet kan vara skrämmande för de oerfarna och gruppera upp med vänner känns ovanligt komplicerade.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop och de närmaste spelaffärer


PLATFORM
Nintendo 3DS

STORY
Hjälten och hans vänner Cheval, Lilia och Navirou bor i Hakum Village, där utvalda barn lär sig att vara ryttare. Ryttare bildar ett band med vänliga monster som heter Monsties kläckt från ägg, rider dem som fästen för resor och strid. På grund av att monster rider är en tabukunskap i ett samhälle fyllt med monsterjägare, är Hakum Village isolerad från omvärlden och håller sin ridstradition en hemlighet för alla utom några privilegierade individer. När Hjälten äventyrar med sina vänner och lär sig mer om monsterridning, framträder ett tidigare hot som kallas Black Blight, infekterar den närliggande skogen och leder till mer aggressiva monsterattacker. En ny generation av ryttare måste nu hitta ett sätt att stoppa de skrämda monstren utan att behöva förstöra dem direkt.

FÖRDELAR

Monster Hunter Stories är så mycket mer än bara en spin-off, som förtjänar uppmärksamhet både hos RPG och Monster Hunter fans. Det eliminerar effektivt den oh-så vanliga tråkiga RPG-slipen, implementerar ett nytt turnbaserat stridsystem och uppriktigt överraskar dig med till synes oändlig anpassningsbarhet.

NACKDELAR
Det kan ta tid att lära sig av det unika stridsystemet och olika attack mönster från fiende monstrerna.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop, andra närmaste spelaffär och Nintendo eShop

 
 
 

PLATFORM
Android, iOS, PlayStation 4 & Xbox One

STORY
Injustice2 fortsätter storheten som fastställdes i Injustice: Gods Among Us. Till skillnad från det tidigare spelet, som centrerades på en konflikt med flera universum, äger plottet för Injustice 2 helt i det alternativa, dystopiska universum. Justin 2 fortsätter storylinen etablerad i Injustice: Gods Among Us. Till skillnad från det tidigare spelet, som centrerade sig på en konflikt med flera universum, äger storyn för Injustice 2 helt i det alternativa, dystopiska universum.

Fem år efter Stålmannens nederlag försöker Batman och hans medarbetare att sätta världen ihop igen. Men en ny fraktion, Society, som består av skurkar som leds av Gorilla Grodd, framträder och planerar för världsdominans. Med flera av hans allierade, antingen offer för eller medarbetare med Superman's misslyckade regim, är Batman tvungen att skapa ett nytt lag för att bekämpa Society.

FÖRDELAR

Välj mellan nya och gamla karaktärer i den största DC-samlingen någonsin

Bygg och förbättra den ultimata versionen av dina DC-favoriter i INJUSTICE 2. I INJUSTICE 2 hittar du en hel hög med superhjältar och superskurkar från DC och du kan anpassa de kända figurerna efter egen smak med unik och kraftfull utrustning. Du bestämmer hur dina favoriter ska se ut, slåss och utvecklas i en mängd olika spellägen. Den oändliga Multiverse erbjuder en stadig ström av nya utmaningar och belöningar. Imponerande berättelse med filmsekvens läge drar dig till en överraskande engagerande konflikt och många olika karaktärer och gear som inspirerar spelaren att experimentera.

NACKDELAR
Invecklat valutasystem överkomplicerar gear hanteringen.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop och andra närmaste spelaffär

 
 
 

PLATFORM
PlayStation 4

STORY
Under ett skolår vaknar han och andra elever till Persona-krafterna, blir maskerade vigilantes som kallas "Phantom Thieves of Hearts" och utforskar det övernaturliga palatsen för att stjäla illviljan från de vuxnas hjärta.

FÖRDELAR

Persona 5 markerar återbetalningen av den prisbelönta franchisen på hemkonsoler sedan PS2-generationen, och är det första numrerade Persona-spelet på över åtta år! Med snabbt japansk rollspelmekanik, spännande actionsekvenser, vibrerande stiliserade figurer, fiender, miljöer och eleganta anime-stil-scener, är Persona 5 till skillnad från någon av dess föregångare!

NACKDELAR
Första timmarna kan vara långsamma och eftersom det här är ett berättelsedriven spel, så bör du vara förbered dig att läsa. Mycket.
Den är också 100% japanskt. Om du inte förstår anime eller japansk kultur, så är detta inte för dig.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop & Playstation Store

 
 
 
 

PLATFORM
PC, PlayStation 4 & Xbox One

STORY
Mass Effect: Andromeda tar spelare till Andromedagalaxen, långt bortom Vintergatan . Där spelarna kommer att leda vår kamp för ett nytt hem i fientligt territorium där vi är utomjordingar. Spela som Pathfinder - en ledare för en trupp av militära utbildade upptäckare - med djup Progression och Customization system. Detta är en berättelse om mänsklighetens nästa kapitel, och spelarens val i hela spelet kommer i slutändan avgör vår överlevnad i Andromedagalaxen.

När du vika upp mysterier i Andromedagalaxen och hopp för mänskligheten ligger på dina axlar - Du måste fråga dig själv ... Hur långt kommer du gå?

FÖRDELAR

Mass Effect: Andromeda är ett expansivt Actionrollspel med några stora stunder som återta höjdpunkterna under milstolpe trilogin som kom före det, och energisk strid och fantastiska ljudeffekter bidrar till en potent sci-fi atmosfär. Genomgående stark skrivning och ett skådespeleri med stora stjärnor som bidrar spelets långa timmar.

NACKDELAR
Brist på nya raser, ingen kompanjon customization och större prestandaproblem och buggar. Förhoppnings så kommer det patcher som fixar det i framtiden.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop, Playstation Store & Xbox Marketplace

 
 
 

PLATFORM
PlayStation 4

STORY
Ta upp ditt svärd och res till Japans bloddränkta Sengoku-perioden, en era som härjas av krigande stater och mörka, ondsinta krafter, och hugg dig fram genom landet som den mästarlösa samurajen William i sin jakt efter den mystiska alkemisten Edward Kelley.

FÖRDELAR

Använd svärd, yxor, spjut och till och med krigshammare mot mänskliga och demoniska fiender i brutal närstrid. Uthärda de farliga mötena och lär dig av dina misstag: du kommer att vakna upp efter varje död, med större beslutsamhet att övervinna dina motståndare.

Inspirerat av Ninja Gaiden- och Dark Souls-serierna bjuder Nioh in dig att samla en äkta samurajs återhämtningsförmåga, färdigheter och tålamod att övervinna även de dödligaste av fiender och modet att stirra döden i vitögat.

NACKDELAR
Berättelsen och lagerhantering möttes med viss kritik.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop & Playstation Store

 
 
 

PLATFORM
Microsoft Windows, PlayStation 4 & Xbox One

STORY
Berättelsen följer Ethan Winters sökandet efter sin fru Mia, vilket leder honom till en övergiven plantage, hem till den mystiska men brutala Baker-familjen. Ethan måste använda olika vapen och verktyg i kampen mot den onaturliga familjen och lösa mysteriet med Mias försvinnande och det övernaturliga galenskapen bakom plantaget.

FÖRDELAR

'7' innebär en nystart för överlevnadsrysargenren, och ett skifte till ett skrämmande och uppslukande isolerat perspektiv. Tack vare kraften i den banbrytande RE Engine når skräckupplevelsen nya höjder av fotorealistisk grafik så häpnadsväckande att du inte kan titta bort. Ta klivet in i en skrämmande ny värld och överlev.

Resident Evil 7 grunder sig i element som gjorde den ursprungliga perfekt samtidigt hänge sig åt en riskabel ny förändring i stil som både hjälper och skadar den älskade formel i lika hög grad. Men det är också det närmaste en numrerad uppföljare har kommit till återta Resident Evils långsamma, men spännande och atmosfäriska äventyrsspel rötter i ett tag - en välkommen känsla som vi hoppas verkligen att se mer av i framtiden.


NACKDELAR
Definitivt inte för barn. Vissa handlingspunkter är inte lika effektfulla som de borde vara och VR upplevelsen är ganska kväljande.


VART MAN KAN FINNA DEN
GameStop

 
 

PLATFORM
Nintendo 3DS

STORY
Dina äventyr i Pokémon Moon och Pokémon Sun kommer att utspela sig på de tropiska öarna i Alola-regionen. Regionen består av fyra naturliga öar som är vackra och natursköna samt en till lite märkligare ö som är konstgjord. Det finns många Pokémon som aldrig tidigare skådats på dessa öar. men allt är inte Pokémon som rör sig, du kommer också att träffa på andra människor som professor Kukui, hans mystiska assistent Lillie och din nya vän Hau.

FÖRDELAR

Efter 20 år av långsam men stadig utveckling, som get Pokemon lite av en nygamla i Sun och Moon. Pokemon Sun och Moon är ett fantastiskt nytt tillägg till anrik franchise. De gör förbättringar i en ton av nyckelområden, forma erfarenheter så att det är roligare, mindre frustrerande, och bara övergripande roligare. Den nya mekanik, såsom Z-Moves, sträcker sig från bra till mycket, men bristen på vissa äldre funktioner kan irritera några spelare.

NACKDELAR
Som sagt, bristen på vissa äldre funktioner, som Mega Evolutions, kan irritera några av de gamla spelarna.


VART MAN KAN FINNA DEN
Nintendo eShop & GameStop

 
 
 

PLATFORM
PlayStation 4 & Xbox One

STORY
Du är Noctis, Lucis kronprins, och ditt uppdrag är att återta ditt hemland ur klorna från den kejserliga armén. I sällskap med dina närmaste vänner, kommer du att ta ratten och uppleva en resa som ingen annan, reser genom hisnande världen Eos möter du gigantiska bestar och oförsonliga fiender. Du kommer att lära sig att behärska kompetensen hos vapen och magi, kanalisera kraften i dina förfäder så att du enkelt warpa genom luften i spännande strid. Färska ansikten och lång tida fans, fullfölja ditt öde och uppleva en helt ny typ av fantasi.

FÖRDELAR

Final Fantasy XV ger tillbaka en del av det som gjorde FF speciellt att börja med - det är djärvt och modig, kasta vaksamheten till vinden för att försöka göra ett uttalande om vilka stora budget japanska rollspel kan gå framåt. Medan tomten och berättande möttes med viss kritik, spelets bekämpa, grafik, öppen värld design, JRPG element, och huvudpersonerna var mycket beröm av kritikerna.

NACKDELAR
Berättelsen är svag och karaktärerna är svåra att tycka om. Svagt manus och röstskådespeleri. Otillfredsställande magi och stämningssystemet. Opålitlig kamera och låsning.


VART MAN KAN FINNA DEN
Playstation Network, Xbox Marketplace & GameStop

 
 

PLATFORM
PlayStation 4, Xbox One and Microsoft Windows

STORY
Xenoverse 2 sker två år efter händelserna i det första spelet, med huvudpersonen gå med nu utökat Time Patrol, som under historia börjar förändras igen. Huvudpersonen har kämpat deras sätt att göra historia rätt igen och måste också fatta beslut. Handlingen kommer att påverkas av de beslut som huvudpersonen gör när de går igenom historien. I Conton stad finns det regler inklusive: inga strider, ingen flygande utan en licens som spelaren kommer att få ytterligare tillsammans, och försöka att inte ändra historien eftersom alla spelares uppdrag har risk för att förändra själva tiden.

FÖRDELAR

Dragon Ball Xenoverse 2 är en ambitiös med grovt eggat erfarenhet, med förvillande djupt RPG och slagsmål element. Den perfekta uppföljningen av den fantastiska ursprungliga spelet, samt ett underbart sätt att få DBZ story utan att behöva titta på hela anime. Varje aspekt av den första Xenoverse tas och har kompletterats med stor framgång. Karaktär customization är djupare, är kampanjen längre, parallella uppdrag har mer substans, och världen själv har mer liv.


NACKDELAR
Den är ganska repetitiva och det verkar mycket enkelt i de flesta av sina gameplay.


VART MAN KAN FINNA DEN
Steam, Playstation Network, Xbox Marketplace & Gamestop

 
 
STORY
Året är 2288. Staden skyddas av en organisation som heter "Peacekeepers League". Allt är svälla med undantag för att det är under attack! Av en robot armé leds av professor Darnacus Damnation !! Eller är det... ?

100 år efter händelserna i Noitu Love 1, den nya stjärnan i Peacekeepers är Xoda Rap, och vad hon har att uthärda är en plötslig uppståndelse Darn arméer, men att lägga till att staden är lokalt vända sig till platser i det förflutna! Vad kan orsaka detta?

FÖRDELAR
Noitu Love: Devolution verkar verkligen vara ett arbete av kärlek. Det är den typ av spel som grenslar linjen mellan att vara en hyllning till en återgång era och uppfinna hjulet med sin unika pekarschema driven kontroll. Trots att de ursprungligen avsedda för en PC publik, övergången till 3DS och Wii U känns naturligt. Pekskärmen metoden medan intressant, är inte lika perfekt som en gammaldags Wii Remote pekare. Oavsett, Noitu Love: decentralisering är definitivt värt din tid, även om din tid kan begränsas till bekvämligheten av kontrollschema du väljer.

NACKDELAR
Även om det finns upplåsbara karaktärer och flera svårigheter, är spelet endast 7 nivåer lång och ganska lätt.


VART MAN KAN FINNA DEN
Steam & Nintendo eShop

 
 

PLATFORM
Nintendo 3DS

STORY
Monster Hunter Generations har spelupplägg liknande det tidigare titlar i serien. Spelaren antar rollen som en jägare som ger sig ut på uppdrag för att jaga farliga varelser. En jägare förmågor bestäms av vilken typ av pansar och vapen som de bär på en strävan, som jägaren har annars inga inneboende egenskaper som påverkar spelet. Alla fjorton vapentyper från Monster Hunter 4 Ultimate, allt från svärd, hammare, bågar, pistoler, och lansar, ingår i Monster Hunter Generationer, utöver det nya Prowler läge som tillåter spelaren att ta rollen som en Felyne, en förnimmande kattliknande arter.

FÖRDELAR
Generations är en av de bästa kapitlen i Monster Hunter sagan, ett spel som kommer att glädja nykomlingar och fans i lika hög grad, tack vare introduktioner av arts och stilar. Ett djärvt steg i rätt riktning, en mer än välkommen frisk luft.

NACKDELAR
Det finns i princip ingen berättelse och nästan inga nya idéer. Det är upp till debatt vad väger vad, men det finns ingen tvekan om att Hunter i sin genre Monster har ingen verklig konkurrens på 3DS.


VART MAN KAN FINNA DEN
Gamestop & Nintendo eShop