Vi använder cookies   Läs mer

 

 

 

 

PLATFORM
PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S

STORY
Vår berättelse börjar i ett hörn av Allraan, en gobeläng av nationer med olika kulturer och värderingar. Med hjälp av svärd, och med hjälp av magiska föremål som kallas "runlinser", har landets historia formats av allianser och aggressioner från människorna, djurmännen, alverna och ökenfolket som bor där. Det galdiska imperiet har gjort andra nationer på kant och upptäckt en teknik som förstärker runlinsernas magi. Nu letar imperiet igenom kontinenten efter en artefakt som kommer att utöka deras makt ytterligare. Det är på en sådan expedition som Seign Kesling, en ung och begåvad kejserlig officer, och Nowa, en pojke från en avlägsen by, träffar varandra och blir vänner. Men en vändning av ödet kommer snart att dra in dem i krigets eldar och tvinga dem båda att ompröva allt de tror är rätt och sant.

FÖRDELAR
Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes är en verkligt minnesvärd upplevelse som absolut kommer att hålla med dig när den är över. Allt som gör Eiyuden Chronicle bra introduceras i den första delen av spelet. Från de 120 hjältarna som du kan rekrytera till de episka en-mot-en-duellerna, dess spelsystem får dig alltid att känna berättelsens hetta. Den leddes av Yoshitaka Murayama, skaparen av Konamis Suikoden-serien, och Eiyuden Chronicle har citerats som Suikodens andliga uppföljare.

NACKDELAR
Jippon på bossstriderna är en hit-or-miss, med vissa svårighetsspikar, och armén striderna kan vara segt och tröttsamt.

 

 PLATFORM
PlayStation 5, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Xbox Series X & Series S

STORY
I världen känd som Macaroon, den blivande gatuartisten Penny hittat ett flygblad som annonserar en audition för artister som ska samarbeta med kejsaren Eddie på den kommande galan och bestämmer sig för att utföra jojo-trick vid auditionen. På vägen upptäcker Penny en kosmisk sträng, som gör att hennes jojo blir levande. Auditionen går bra tills den busiga Yo-Yo hoppar på kejsaren och sliter av honom kläderna. Penny anses sedan vara en brottsling och hon flyr från palatset, förföljd av den rasande Eddies armé av pingviner. Nu måste Penny och Yo-Yo hitta ett sätt att rentvå sina brott utan att bli gripen av myndigheterna.

FÖRDELAR
Från utvecklarna av Sonic Mania är Penny's Big Breakaway en enorm prestation av Evening Star, som på ett sakkunnigt sätt kombinerar snäva kontroller, utmärkt nivådesign och en mängd kreativa idéer, allt samtidigt som du kastar in en rejäl dos av ren hastighet. Strama, mångsidiga kontroller med många yoyo-tekniker som ger spelupplevelsen mer underhållning, kreativa och mångsidiga nivådesigner som ger ifrån sig en mycket nostalgisk charm från GameCube-eran, och ett kombinations- och poängsystem som tillför mycket djup. Penny's Big Breakaway visar sig vara en trevlig upplevelse för dem som gillar akrobatiska upptåg och färgglada och charmiga mönster.

NACKDELAR
Lider av mindre buggar och kontrollpunkterna kan vara för glesa, särskilt på senare nivåer.

PLATFORM
PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X & Series S

STORY
Sargon, en ung medlem av krigarklanen The Immortals, måste resa till den förbannade staden Mount Qaf för att rädda den kidnappade prinsen Ghassan. Sargon måste möta stadens förbannelse direkt, omedveten om att den vrider tid och rum till ofattbara höjder.

FÖRDELAR
Prince of Persia är tillbaka till sina gamla plattformsrötter med ett helt nytt utseende och actionfylld spelstil. Andlös plattformsspelning träffar en sweet spot av finjusterade utmaningar som känns genomförbara och massor av alternativ som gör utforskning och strid mer flexibel för att möta dig där du är och Memory Shards-systemet är en spelväxlare för Metroidvania-genren. Kampen är hård, snabb och slagkraftig. Karaktärerna, särskilt de två huvudrollerna, är övertygande och sympatiska.

NACKDELAR
Vissa pussel förlitar sig för mycket på perfekt utförande istället för att tänka igenom en lösning. 

 
 PLATFORM
PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Series X and Series S

STORY
I denna retrofuturistiska 70-talsmetropol njuter alla medborgare av ett liv i lyx och komfort... och är helt omedvetna om att de sänds 24/7! Så fly från den verkliga världen och luta dig tillbaka för att njuta av den farligaste tävlingen på luften, där en nedgång i din popularitet kommer till den högsta kostnaden: döden.

Möt Trevor, en vanlig, vardaglig, genomsnittlig man. Han är mer än nöjd med sitt vardagliga liv som kontorist. Tyvärr gör detta honom inte särskilt populär bland de ständigt viktiga tittarna i American Arcadia och förbereder honom för en enkelresa till avrättning - om han inte flyr. Som tur var för Trevor fick han hjälp. Nämligen Angela, hon är scentekniker för American Arcadia, och hon är fast besluten att se till att Trevor kommer ut från Arcadia levande. Hon hjälper till utifrån och använder sin tekniska skicklighet och förstånd för att manipulera världen omkring honom och bana vägen till hans frihet. Men varken Angela eller Trevor är förberedda på att denna flykt kommer att bli en resa fylld av twist, vändningar och lögner.

FÖRDELAR
American Arcadia är en vass, häftig produktion som skulle kunna bli en underhållande film om den inte var full av geniala pussel och plattformsutmaningar. Med inspirerad användning av perspektivväxlar utnyttjas scenariot med dubbla karaktärer briljant, vilket ger variation, originalitet och humor tack vare dess underhållande manus och fantastiska röstprestationer, geniala kombination av pussel och plattformsspel, och även om vissa avsnitt saknar en verklig känsla av delaktighet, Arcadias visuella design, tillsammans med några smarta vändningar i handlingen, vilket säkerställer fart till slutet.


NACKDELAR
Pusslen och spelets plattformsspelandet kan ses att vara lite simpelt, men det är fortfarande engagerande.
 
PLATFORM
Nintendo Switch

STORY
Prinsessan Peach sitter fridfullt på en kulle utanför hjälten Marios hem, när hon plötsligt kidnappas av kung Bowser. Mario hör hennes rop på hjälp och lämnar sitt hus, i vetskap om att prinsessan är i fara. Han följer Peach och Bowser och hamnar på Bowsers slott. Efter att ha gått igenom slottet kommer Mario äntligen ikapp Bowser och efter att ha besegrat honom, var Mario på väg att rädda prinsessan när slottet börjar skaka. Ett gigantiskt svärd faller från himlen och kraschar in i slottet och förstör Star Road på vägen, vars stjärnbitar sprids över hela världen. Kraschen skickar Mario, Peach och Bowser att flyga i olika riktningar, och de landar alla i olika delar av världen. Nu måste Mario och hans växande sällskap av oväntade hjältar resa över världen för att samla dessa stjärnbitar innan deras nya fiender, The Smithy Gang, får sina metalliska klor på dem.

FÖRDELAR
Super Mario RPG är legendariskt av en anledning, och det har aldrig varit tydligare än med den här trogna remaken och gör det enkelt för alla som missade det under SNES-eran att se varför. Det ser helt fantastiskt ut och utvecklar det ursprungliga stridssystemet smart för att göra det ännu mer engagerande. Kärnan i Super Mario RPG: Remake är en rolig, vacker och utmärkt skriven 12 till 14 timmars RPG-upplevelse. Dess vackra musik och konststil utstrålar en unik charm som de flesta Mario-spel bara kan drömma om.

De nya funktionerna som stänkskador, Triple Attacks och utropstecken kan inte stängas av, vilket innebär att Switch-remaken är ännu enklare än Super Nintendo-originalet för det mesta. Men det finns en ny rynka i form av Special Enemies - starkare varianter av fiender som kan dyka upp slumpmässigt i strid. Dessa slår hårdare, har bättre statistik i allmänhet och kräver lite mer eftertanke än vanliga möten. De är fortfarande hanterbara, men de ger slumpmässigt lite mer smak för dem som letar efter en liten extra utmaning.

NACKDELAR
Några mindre ramfall i vissa områden. Kan vara för lätt eller för enstaka siffror för vissa och svårighetsnivåerna är något för lätta utan möjlighet att justera.