Vi använder cookies   Läs mer

 

 

 

 
 PLATFORM
Microsoft Windows

STORY
Peppino Spaghetti är en ängslig och desperat pizza bagare som anstränger sig dagligen för sin pizzeria Peppino's Pizza från att falla i konkurs. Men en dag kom den mystiske Pizzaface och hotar att förinta Peppinos älskade restaurang om han inte antar utmaningen i Pizzafaces mystiska domän, Pizza Tower. Peppino måste nu stretsamt rusa mot tiden att klättra upp Pizza Tower och trotsa de knasiga invånarna för att rädda Peppino's Pizza från sin delikata undergång.

FÖRDELAR
Ett briljant energiskt och kreativt plattformsspel som inte bara gör rätt genom sin inspiration Wario Land, utan faktiskt överträffar det. Det flyttande animationen och konststilen påminner mycket om tecknade serier som Courage the Cowardly Dog och Ed, Edd and Eddy. Spelet innehåller många välbekanta mekaniker från olika plattformsspel på 90- och 00-talet, med Wario Land som det mest framträdande inflytandet. Soundtracket är bisarrt (på bästa möjliga sätt), som passar de galna karaktärerna och inställningen, men också förstärks när du tävlar mot mållinjen varje nivå.

 

 PLATFORM
Microsoft Windows, Linux

STORY
Märkliga saker händer i djurriket Velehill. Okända skuggor av stort utseende ses ströva genom skogarna och få marken att skaka för varje steg av deras stålfötter. Hus och träd förstörs och det ena djuret efter det andra verkar försvinna mystiskt. Finn, en ung råbock, får snart reda på även hans familjs försvinnande. Utan att tveka ger han sig ut på en resa för att hitta dem, utan att veta att han och hans nya vän, den unga ugglan Gwen, snart kommer att avslöja en mörk hemlighet som borde ha hållits gömd i all evighet...

FÖRDELAR
Beyond The Edge Of Owlsgard är sannerligen en kärleks brev för äventyrspel från 90-talet. Owlsgard är ett gammaldags peka-och-klicka-äventyrsspel som påminner om animerade filmer och lördagsmorgontecknade årtionden. Även om den uppenbarligen är inspirerad av klassikerna LucasArts och Sierra, strävar den också efter att skapa sin egen stil och identitet genom att återgå till den ursprungliga "äventyr"-aspekten av genren. Förutom att lösa de obligatoriska inventeringsbaserade pusslen, innebär detta ett stort fokus på att utforska mystiska länder, avslöja hemligheter och hantera alla typer av faror.

NACKDELAR
Vissa funktioner i spelet kan ses att vara för primitivt för en spelare från det yngre generationen men det är inte omöjligt att vara van med det. Det har också ett få buggar som kommer att fixas i sinom tid men dom är inte allvarliga.

 

 

 

 

 

 PLATFORM

Nintendo Switch

 

STORY

I landet vid namn Paldea, en ny student har nyss anlänt till en högskola för Pokémon kunskap. Men under mystiska omständigheter möter studenten en ny ovanlig Pokémon som verkar inte höra hemma i Paldeas ekosystem. Tillsammans med deras nya Pokémonvän, den unga studenten påbörjar ett nytt äventyr över Paldea, antingen att bli en ny Pokémonkämpe, hjälpa en vän att jaga efter de gigantiska titanerna eller störta dom skurkliga ligan Team Star. 

 

FÖRDELAR 

Den öppna värdens tillvägagångssätt ger nytt liv i serien och ger ett överraskande äventyr och den icke-linjära progressionen ger spelarna möjlighet att kontrollera svårighetsgraden. Terastallizing ger ännu mer djup till striderna och ger dina Pokémon nya fördelar. Översyn till äggkläckningsprocess effektiviserar konkurrenskraftig avel och jakten på Shinies.

 

NACKDELAR 

Frekventa visuella glitch och andra problem förringar ofta den livliga världen under releasen.  Det goda nyheterna är att Nintendo är medvetna om problemet och lovar att fixa till det med antal patch. 

 

 

PLATFORM
Windows PC (Steam)

STORY
I den magiska landet Raften, den unga brygdmakaren Sylvia har nyss ärvt en sliten brygdbutik från hennes farbror Oswald efter han oväntat gick bort. Sylvia har tyvärr också ärvt Oswalds skulder och måste nu deltag i en brygdturnering för att vinna prispengarna så att hon kan betala hennes nya skuld. Med hjälp av en mystisk uggla som hennes nya assistent, måste Sylvia lära sig nya förhandlings knep och recept på brygder för att kunna vinna hennes kunders hjärta och klå hennes rivaler från turneringen.

FÖRDELAR
Under den mysiga exteriören ligger en komplex men ändå tröstande, givande sim för butiksinnehav och ett roligt däckbyggande spel som använder prutningskunskaper till din fördel. Dessa prutningsstrider är helt klart det roligaste inslaget i Potionomics, eftersom de är lätta, livliga, men ändå fullspäckade med charm och förenklade taktiker. Det senare elementet utökas för tävlingens prutningsstrider, som i huvudsak är trevägsbossstrider mellan dig, din rival och domaren. Här lönar sig allt ditt arbete – all din bryggning av drycker och prutning och bindning och lagerhantering – i en härlig face-off som antingen bekräftar eller straffar dina ansträngningar inför tävlingen. Och karaktärsdesignerna och deras animationer är lika charmiga som en gammal god Disney-film. Dessa karaktärer ger både underbara personligheter som gör dom mer älskvärd och möjligheter att göra saker bättre för dig under spelets gång. Inte nog med det, du kan till och med romansera med en av de få nämnda karaktärerna.

NACKDELAR
Det känns ibland överväldigande när man ska få tag på det rätta ingredienserna till dina brygder och interagera med karaktärerna och bygga upp din förhållande med dom under en viss tidsperioden, men slutprodukten är tillräckligt tillfredsställande för att hålla dig fast. Även om du har gjort fel på ett viss punk, så finns det lyckligtvis automatiska sparfiler.

 

 

 PLATFORM
Microsoft Windows, PlayStation 4, PlayStation 5

STORY
Vilse, ensam och avskild från familjen, måste en övergiven katt nysta upp ett urgammalt mysterium för att rymma från en sedan länge bortglömd cyberstad och hitta vägen hem.

FÖRDELAR
Stray är ett charmigt äventyr i en mörk men förtjusande hoppfull cyberpunkvärld, och det är tack vare för det faktum att du spelar som en bedårande katt hela tiden. Delikat berättelse om vänskap med charmigt skrivande och ett brett utbud av tillfredsställande pussel som på ett sakkunnigt sätt ansluter sig till de förmågor som erbjuds av spelets katthuvudperson. Platforming har en stor känsla av flöde och momentum, accentuerad av fantastiskt animationsarbete.

NACKDELAR
Linjär ibland, inget fritt hopp och kameran kan vara lite frustrerande.