Vi använder cookies   Läs mer

 
 PLATFORM
Microsoft Windows

STORY
Ett decennium efter en superskurk har erövrade världen har okända händelser resulterat i att skurkens kontroll fallit samman och rättvisans styrkor har återupprättat sig själva i kontroll, vilket också har producerat ett stort antal oberoende kriminella imperier världen över. Som det nya kriminella geniet är ditt jobb att uppgradera din nya bas, hårdna dina handlangare, bekämpa rättvisans krafter och skapa ett globalt kriminellt nätverk för din strävan att ta över världen.

FÖRDELAR
Om du älskar byggar spel, skapa detaljerade strängar av fällor, spela som skurken och generellt leva ditt bästa öliv som lurar turister, är Evil Genius 2 för dig. Liksom med den första spelet, så kör Evil Genius 2 ett tecknat spionfilm estetik som fångar spelets Bond-skurk simulator inbådande med stort effekt. Spelet kräver smart, tankeväckande strategi så att ni kan bygga upp en lyckad skurklig karriär utan att köra fast med ekonomiska problem.

NACKDELAR
Brist på direktkontroll leder till frustrerande situationer där du inte kan åtgärda små problem, som att justera strategin för att passa berättelsens mål kan leda till slöseri och stillestånd och medans fällor är roliga, är de inte så användbara i det stora schemat. Lyckligtvis är utvecklarna hårt på att fixa upp de flesta problemen.

 
PLATFORM
Microsoft Windows, Nintendo Switch

STORY
Monster Hunter: Rise utspelar sig i den lilla jägarbyn Kamura Village. Ett halvt sekel efter en nästan total förödelse måste jägararna möta ett nytt och synnerligen skrämmande monster med siktet inställt på att kasta landet i kaos igen. Som den nya jägaren för Kamura Village, måste du utforska en värld inspirerad av forntida Japan och lär dig jägarens sätt, jaga efter monströsa väsen, bygg upp nya episka rustningar gjort från deras kvarlevor, avslöja uråldriga hemligheter och försvara världen från undergång.

FÖRDELAR
Monster Hunter Rise gör mer än att klara av det: det överträffar sig självt. Monster Hunter Rise som det ser ut kan vara ett av de enklaste spelen i serien, men det är också ett av de mest flexibla och i slutändan tillfredsställande i alla avseenden, och för det förtjänar det full poäng. Nya traversalternativ ger dig snabbare in i hjärtat av åtgärden, särskilt med Wirebug som förbättrar både utforskning och strid med sitt spännande rörelser. Varje vapentyp behåller sitt anmärkningsvärda djup, vilket ytterligare förbättras av ett element av anpassning. The Rampage ökar spelets skala med ett varierat alternativ till vanliga jakter.

NACKDELAR
Att återvända för att separera uppdrag från Village och Hub offrar en del av sammanhållningen.

 
 
PLATFORM
Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

STORY
Du är Mono, en ung pojke som fångats i en värld som har förvrängts av den surrande signallen från ett avlägset torn. Med Six, flickan i en gul regnrock, som sin guide, går Mono ut för att upptäcka de mörka hemligheterna i signaltornet och rädda Six från hennes fruktansvärda öde. Men deras resa kommer inte att vara enkel eftersom Mono och Six kommer att möta nya hot från de hemska invånarna i denna värld.

FÖRDELAR
Little Nightmares 2 är lika svart, dyster och kusligt vacker som originalet. Dess otroliga konstdirectionen hjälper sälja sin läskiga värld och designen på fienderna och miljön är fantastiskt oroande. Smarta pussel som effektivt bygger ut världen och överlevnaden av monsterattackerna är båda tillfredsställande att lösa och gör spelet mycket mer engagerande. Det nya partnersystemet med Mono och Six gör utmaningarna mycket kreativa.

NACKDELAR
Vissa frustrerande sektioner förlitar sig för mycket på klumpig och långsam stridsmekanik.

VART MAN KAN FINNA DEN
De närmaste spelaffärer eller på nätet 
 
PLATFORM
Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One

STORY
Spelet följer Shadow, en cyborg-ninja som siktar ut för att rädda sin fallna klan i en värld som överskrids av syntetiska livsformer som skördar dem för deras krafter. Det ligger specifikt i ruinerna av den fiktiva Mekacity.

FÖRDELAR
Cyber Shadow är en underbar sammanslagning av äldre skolans estetiska och moderna designkänslor, ungefär som Shovel Knight var tillbaka 2014. Dess snabba action och responsiva kontroller gör att du känner dig som en dålig cyber-ninja och kontrollpunktssystemet hjälper till att hantera svårigheter något. Att hantera de stora, dåliga bossarna är också roligt, utmanande och minnesvärt.

NACKDELAR
Områden mot slutspel blir beroende på frustrerande precisioner, kartsystemet förhindrar dig att utforska och farorna kan ibland smälta in i bakgrunden vilket kan resultera dig i en billiga dödsfall.

VART MAN KAN FINNA DEN
De närmaste spelaffärer eller på nätet 
 
PLATFORM
Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X/S

STORY
Razputin “Raz” Aquato, utbildad akrobat och kraftfull ung psykiker, har förverkligat sin livslånga dröm om att gå med i den internationella psykiska spionageorganisationen som kallas Psychonauts! Men dessa psykiska superspioner har problem. Deras ledare har inte varit densamma sedan han nyligen räddades från en kidnappning, och vad som är värre, det har funnits tecken på att den mäktiga superskurken Maligula, som har varit död i över tjugo år, är på något sätt involverad i denna händelse.

FÖRDELAR
Precis som de tidigare spelen, fungerar dess fenomenala karaktärsskrivning återigen som grunden för världen och inspirerande visning av konceptuell design, skrivning och konstriktning som arbetar parallellt. Plattformspelandet och striderna är en glädje att spela när du bevittnar den avsiktliga, tankeväckande och förtjusande inställningen till allvarliga ämnen om psykiska tillstånd.

NACKDELAR
Få bossstrider känns som en hastighetsbump än en tillfredsställande avslutning till en nivå.