Vi använder cookies   Läs mer

Kanelbullar i långpanna.
Ca 20 bitar. Recept från ica.se.


Ingredienser:

ca 20 bitar


175 g rumsvarmt smör
50 g färsk jäst
5 dl rumsvarm mjölk
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk mortlad kardemumma
14 dl vetemjöl + extra till utbakning
1 ägg
pärlsocker

Fyllning:

 
150 g smör
2 tsk malen kanel
1 dl Strösocker

Gör så här:

 
1. Skär smöret i tärningar.

2. Smula jästen och blanda med mjölken i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.

3. Tillsätt socker, salt, kardemumma, smör och mjöl.

 

4. Arbeta degen 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand.

 

5. Låt den jäsa under bakduk 1 timme.


6 Stjälp upp degen på mjölad bänk. Kavla till en platta ca 30 x 60 cm (för 1 långpanna).

7. Rör ihop smör, kanel och socker till fyllningen.

 Bred på fyllningen och vik över en tredjedel av degen in mot mitten. Vik sedan den andra             tredjedelen omlott så det blir tre lager.

 Lyft över degen på en bakpappersklädd plåt (ca 30x40 cm) och platta ut den så att den fyller     plåten. Skär små snitt i hela degen. Skär sedan i rutor. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

8. Sätt ugnen på 225°C.

9. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

 

10. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.