Vi använder cookies   Läs mer

 

BIO GIDEÅGÅRDEN

 

Kontakt: Gideå Bygdegårdsförening
Skollärarvägen3
890 37 Gideå

Telefon: 0663-40015

www.bioguiden.se www.bioprogrammet.nu

Epost bgf@guid

Hemsida:
www.gideagarden.se

 

 

 
 
 

Filmdag på Gideågården – Moraliska dilemman

I vår arrangeras för nionde året i rad en filmdag i Gideå, i sammarbete Örnsköldsviks Filmstudio.

100 kr (entré till Alla tre filmer) Tvårättersmiddag 220 kr, kan beställas t.o.m. 16 april! förboka middag på telefonnummer 0663–40015 eller mail

Program

13:30 Biograf och cafeteria öppnar.

14:00 The Square

16:30 Middag

17:30 24 veckor

19:15 Efterrätt

19:45 Så länge hjärtat kan slå

Ca 21:30 Slut

 
 
 

The Square

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts I allt mer pressande situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigit måste Christian hantera den PR-byrå som muséet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som muséet i kris. Ruben Östlunds Guldpalm-vinnare är en stjärnspäckad och vass satir över vår samtid – Om gemenskap, civilkurage och vårt behov av självcentrering i en allt osäkrare värld.

  
 
 

24 veckor

Strålkastarljus och applåderna – Astrid älskar livet som ståuppkomiker och älskar sin make Markus. Varje beslut fattar de tillsammans. Men vad kommer de att besluta när de får reda på att barnet som Astrid bär på kommer att födas med Down syndrom och med ett svårt hjärtfel? Astrid och Markushar ett val men mycket lite tid. Och vem bestämmer om ett barn med denna diagnos har ett liv värt att leva?

  
 
 

Så länge hjärtat kan slå

Simon 17 år, vaknar till en underbar morgon berdvid tjejen han älskar, utanför väntar kompisarna för att åka och surfa. Det kunde ha fortsatt som en fantastisk dag. I en annan stad bor Claire, en tvåbarnsmamma vars hjärta snart inte orkar längre och hennes enda räddning är att få ett ungt friskt hjärta som orkar fortsätta slå. Baserad på den hyllade romanen ”Att hela de levande” av Maylis de Kerangal.