Vi använder cookies   Läs mer

            Portioner: 50 stycken

 

                    Mintcoocies

 

 

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 1 stort ägg

  • 3 dl vetemjöl (3 dl mjöl motsvarar 180 g)

  • 1 dl kakao

  • 1/2 tsk bikarbonat

  • 1/2 tsk salt

Minttopping

  • 150 g vit choklad

  • 20 mintkarameller (gärna polkaskruvar)

 

Ställ in ugnen på 175°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp i en bunke. Vispa ner ägget. Blanda sedan ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Sikta ner blandningen i äggvispet och rör till en jämn smet. Rulla bollar av smeten och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till dem lätt med handflatan. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.  För minttoppingen bryter du chokladen i bitar och smält över vattenbad. Krossa mintkaramellerna i en mortel. Dra eller doppa en kaka i taget i chokladen så att halva ovansidan täcks. Strö över mint krosset. Låt stelna.