4 stycken
Laxklämma
Ingredienser:
4 skivor gravad lax
2 hårdkokta ägg
1 dl gräddfil Arla
½ dl hackad färsk gräslök
½ dl hackad färsk dill
1 msk senap
4 små, runda tunnbröd
Börja med att skala och mosa äggen. Blanda dem sedan med gräddfil, gräslök, dill och senap. Bred ut röran på bröden. Lägg på laxen. Vik ihop till en klämma och vira in i servetter eller fäst ihop brödet med en tandpetare.
4 portioner
Portioner: 4
Janssons frestelse
1 gul lök
1 msk Arla svenskt smör
750 g potatis
100 g ansjovisfilé
2 dl Arla vispgrädde
1 dl Arla mjölk
1 msk ströbröd
Ställ in ugnen på 200°. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna. Skala sedan potatisen och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen ungefär 45-50 minuter.