4 portioner
Taco tårta
Ingredienser:
500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse tacokrydda
2 dl vatten
340 g majskorn
600 g chunky salsa
320 g tortillabröd
100 g riven ost
1 ½ dl gräddfil
Sallad:
½ isbergssallad
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Ställ in ugnen på 225°. Stek köttfärsen i olja i stekpannan. Krydda med tacokryddan och häll ned vatten och låt sedan koka i 5 minuter. Ta bort vattnet från majsen, häll ner hälften av dem och sedan i all salsa. Varva tortillabröden i en ugnssäker form med färs och lite av osten och avsluta med ett lager av ost. Sätt i ugnen i 10 minuter.
Salladen
Strimla Isbergssalladen och blanda ihop med vinäger, olja, salt och peppar.
Servera gräddfil och skuren gurka till
4 portioner Skinkgryta med paprika och champinjonerIngredienser:250 g champinjoner2 tsk oljaCa 500 g färsk strimlad skinka½ tsk salt2 krm peppar2 dl mjölk½ msk majsstärkelse2 ½ dl vispgrädde½ tsk rosmarinTillagas med ris eller annat gryn och parika.Koka riset enligt instruktionen på beskrivningen. Skinkgrytan: skär champinjon i 4 delar på längden och stek dem i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik. Stek köttet i resten av oljan. Krydda sedan med salt och peppar. Lägg tillbaka svampen i stekpannan. Blanda sedan mjölk och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med grädde och rosmarin. Låt det sjuda i ca 10 minuter.Skär paprika i skivor och servera sedan grytan tillsammans med ris och paprika.