Vi använder cookies   Läs mer

    

 

                                                                                                                                                                 4 portioner

 

                                          

 

                                                            Taco tårta

 

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs

  • 1 msk olja

  • 1 påse tacokrydda

  • 2 dl vatten

  • 340 g majskorn

  • 600 g chunky salsa

  • 320 g tortillabröd

  • 100 g riven ost

  • 1 ½ dl gräddfil

 

Sallad:

  • ½ isbergssallad

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 1 msk olja

  • Salt och peppar

 

Ställ in ugnen på 225°. Stek köttfärsen i olja i stekpannan. Krydda med tacokryddan och häll ned vatten och låt sedan koka i 5 minuter. Ta bort vattnet från majsen, häll ner hälften av dem och sedan i all salsa.
Varva tortillabröden i en ugnssäker form med färs och lite av osten och avsluta med ett lager av ost. Sätt i ugnen i 10 minuter.

 

Salladen


Strimla Isbergssalladen och blanda ihop med vinäger, olja, salt och peppar.

Servera gräddfil och skuren gurka till

 

 

 

 

 

 

 


                                                                                                                                                                  4 portioner
                                         

                                 Skinkgryta med paprika och champinjoner

Ingredienser:
250 g champinjoner
2 tsk olja
Ca 500 g färsk strimlad skinka
½ tsk salt
2 krm peppar
2 dl mjölk
½ msk majsstärkelse
2 ½ dl vispgrädde
½ tsk rosmarin
Tillagas med ris eller annat gryn och parika.

Koka riset enligt instruktionen på beskrivningen.
Skinkgrytan: skär champinjon i 4 delar på längden och stek dem i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik.
Stek köttet i resten av oljan. Krydda sedan med salt och peppar.
Lägg tillbaka svampen i stekpannan. Blanda sedan mjölk och majsstärkelse och häll i pannan tillsammans med grädde och rosmarin. Låt det sjuda i ca 10 minuter.
Skär paprika i skivor och servera sedan grytan tillsammans med ris och paprika.