Vi använder cookies   Läs mer

                                                                                                                                                                        12 bitar

                     


                                                                         Morotskaka

 

Ingredienser:

  • 1 dl valnötter

  • 3 morötter

  • 2 dl Arla köket smör -& rapsolja

  • 3 dl strösocker

  • 3 ägg

  • 3 ½ dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk bikarbonat

 

Ställ in ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x20 cm.
Hacka valnötterna och skala och riv morötterna fint. Vispa ihop smör-& rapsolja och socker.
Rör sedan ner ett ägg i taget. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
Blanda sedan mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
Häll i smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter.
Låt kakan svalna.
Vispa ihop färskost, florsocker, pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.