Vi använder cookies   Läs mer

 

 

                                                                                                                                                                  8 portioner

                             

 

                                                                   Marängsviss

 

Ingredienser

  • 0,5 dl kakao

  • 1 dl strösocker

  • 0,5 dl vatten

Tillbehör

  • 2 l vaniljglass

  • 4 st bananer

  • 0.5 påse maränger

  • 4 dl vispgrädde, lättvispad


blanda kakao, strösocker och vatten i en liten kastrull och låt det koka i ca minuter. Låt det svalna helt. Varva glass, skivade bananer och maränger i en skål. Toppa med lättvispad och ringla över chokladsås.

 

 

                                                                                                                                                                  4 portioner

                                                  

 

                        Grillad ananas med kokosgrädde

 

Ingredienser:

  • 1 stor färsk ananas

  • 1 dl kokosgrädde (allt det tjocka från kokosmjölken).

  • 1 msk råsocker

  • Rivet skal från 1 limefrukt

  • 1 dl rostade kokosflakes

  • ½ granatäpple

 

Skär bort skalet och stocken som finns mitten av ananasen.  Skär den sedan i klyftor. Blanda ihop råsocker och kokosgrädden och sedan riven limeskal.
Grilla ananasen och sedan lägg dem på ett fat. Ringla över kokosgrädden och strö över kokosflakes och granatäpplekärnor. Servera ananasen varm