8 portioner
Marängsviss
Ingredienser
0,5 dl kakao
1 dl strösocker
0,5 dl vatten
Tillbehör
2 l vaniljglass
4 st bananer
0.5 påse maränger
4 dl vispgrädde, lättvispad
blanda kakao, strösocker och vatten i en liten kastrull och låt det koka i ca minuter. Låt det svalna helt. Varva glass, skivade bananer och maränger i en skål. Toppa med lättvispad och ringla över chokladsås.
4 portioner
Grillad ananas med kokosgrädde
Ingredienser:
1 stor färsk ananas
1 dl kokosgrädde (allt det tjocka från kokosmjölken).
1 msk råsocker
Rivet skal från 1 limefrukt
1 dl rostade kokosflakes
½ granatäpple
Skär bort skalet och stocken som finns mitten av ananasen. Skär den sedan i klyftor. Blanda ihop råsocker och kokosgrädden och sedan riven limeskal. Grilla ananasen och sedan lägg dem på ett fat. Ringla över kokosgrädden och strö över kokosflakes och granatäpplekärnor. Servera ananasen varm